Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ντρέπομαι που είμαι… άνθρωπος! Δεκάδες νεκρά παιδιά ξεβράζει η θάλασσα μετά το ναυάγιο στη Λιβύη.Σκληρές εικόνες

Παιδιά σαν τα δικά μου και τα  δικά σου… Ακολούθησαν τους γονείς τους στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο… Κι από την αγκαλιά της μάνας τους βρέθηκαν τυλιγμένα στα κύματα της αφιλόξενης θάλασσας… Της αφιλόξενης παγκόσμιας συνείδησης… 

Εικόνες σοκαριστικές, πραγματική γροθιά στο στομάχι! Ποιο παιδί γεννήθηκε κι αξίζει αλήθεια μια τέτοια τύχη; Δεν είναι ένα – δύο… Είναι δεκάδες… Κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς, το ναυάγιο ανοικτά του λιμανιού Ζουάρα στη Λιβύη παίρνει διαστάσεις τραγωδίας…

Ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν εντοπιστεί από τα σωστικά συνεργεία έχει ανέλεθει σε 105, ενώ αγννούνται περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο θάλασσα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, έχουν διασωθεί 198 άτομα, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες για τη διάσωση των ανθρώπων αυτών.

Στην επιχείρηση μετέχουν τόσο το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης, όσο και ψαράδες, αλλά και τοπικά ταχύπλοα. Η εικόνες των πτωμάτων που τοποθετούνται σε πορτοκαλί σάκους, μαζί με προσωπικά τους είδη, όπως παπούτσια και θερμός, προκαλεί αποτροπιασμό και σοκ στην παγκόσμια κοινότητα, ωστόσο λύση δεν έχει δοθεί από τις ισχυρές δυνάμεις, ώστε να τερματίσει ο πόλεμος και να ανακοπεί η ροή των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button