Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ντράγκι: Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προς όφελος της Ευρωζώνης

Την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι προς όφελος της Ευρωζώνης εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε ακρόαση στην επιτροπή οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι δεδομένων των συζητήσεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι σαφές ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την βιωσιμότητα του χρέους.

«Έτσι είναι προς όφελος της ευρωζώνης και της Ελλάδας να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι οι συζητήσεις για την πρώτη σειρά μέτρων ξεκίνησαν στην συνάντηση του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου. «Προσβλέπουμε σε συμφωνία για τα μέτρα αυτά, στην επόμενη συνάντηση» είπε ο κ. Ντράγκι, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΕΚΤ αναμένει μια συμφωνία που θα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τη βιωσιμότητα όσον αφορά στο χρέος, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τους βασικούς κινδύνους του προγράμματος.

Απαντώντας σε ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες. «Είναι πολύ σημαντικό να μη διαταράξουμε αυτή την πρόοδο. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να υπάρξει μια επιτυχής ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης» είπε ο κ. Ντράγκι, τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να μην χαθεί το «χρονικό ορόσημο».

«Υπάρχουν καλές προοπτικές για τη δεύτερη αξιολόγηση» υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Ντράγκι.

Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button