Νηστίσιμες σοκολατένιες τρούφες με ταχίνι και ξύσμα πορτοκάλι
Ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων, οι τρούφες, σε μια παραλλαγή με βασικό υλικό το ταχίνι, κατάλληλες για όσους νηστεύουν ή για όσους δεν θέλουν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά.
Υλικά για τη συνταγή
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (καλής ποιότητας)
200 γραμμάρια ταχίνι
15ml μέλι, σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό
1 τσιμπιά αλάτι
Για επικάλυψη
Σουσάμι
Ινδοκάρυδο
Θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπαιν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής). Μόλις είναι έτοιμη και έχει λιώσει καλά, αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι με το μέλι ή το σιρόπι, το ξύσμα (προσέχοντας να μην ξύσετε το λευκό μέρος), μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα κανέλα. Προσθέστε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην ενσωματωθεί αέρας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δοκιμάστε το μίγμα και προσαρμόστε αν θέλετε τη γλυκύτητα της συνταγής, καθώς και τα αρώματα.
Αφήστε να σταθεροποιηθεί η ζύμη, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά, για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, απλώστε ξεχωριστά σε δυο ρηχά πιάτα το σουσάμι και το κακάο ή τις επικαλύψεις που επιθυμείτε. Με ένα κουταλάκι πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης στα χέρια σας, πλάστε απαλά και ρολάρετε τη μπαλίτσα που θα προκύψει στο πιάτο με την επικάλυψη. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα και διατηρήστε τις τρούφες στο ψυγείο, μέχρι την κατανάλωση.
topontiki.gr