Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Νέα τρέλα στις ΗΠΑ η θρησκεία -Μπίζνες εκατομμυρίων, θεματικά πάρκα, drive in [εικόνες]

Στις ΗΠΑ οι πιστοί πολλαπλασιάζονται αλλά δεν γεμίζουν πλέον τις εκκλησίες. Νέες επιχειρηματικές ιδέες προσαρμόζονται στις ανάγκες για να προσελκύσουν και να …διασκεδάσουν το πλήθος.

«Η Κιβωτός του Νώε»  -The Ark Encounter


Πρόκειται για ομοίωμα της Κιβωτού του Νώε σε μέγεθος …αμερικανικό. Βρίσκεται στο  Williamstown του Κεντάκι και είναι στην πραγματικότητα Μουσείο, μήκους 150 μέτρων και φιλοξενεί εκθέσεις σε τρείς ορόφους: υπάρχουν εκεί ταριχευμένα ζώα, παίζουν βίντεο κλπ. με στόχο να παρουσιάσουν το δόγμα ότι ο Θεός έπλασε την Γη και όλα τα ζωντανά όντα, μέσα σε 6 ημέρες.


Το Μουσείο ίδρυσε το 2016 ο Αυστραλός Ken Ham, ηγέτης θρησκευτικού, φονταμενταλιστικού θρησκευτικού κινήματος στις ΗΠΑ. Εκανε εγκαίνια στις 7 Ιουλίου ώστε να συμπίπτει με τον στίχο 7.7 της Γένεσης όπου περιγράφεται η είσοδος του Νώε και της οικογένειάς του στην Κιβωτό, με εντολή του Θεού, ώστε να σωθούν από τον κατακλυσμό.

Η σταύρωση του Χριστού -The Holy Land Experience

Στο Ορλάντο της Φλόριντα, στη χώρα του Μίκυ Μάους, ένα θεματικό πάρκο είναι αφιερωμένο στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Πέντε φορές την εβδομάδα, στις 16:00 το απόγευμα, το κοινό παρακολουθεί την κορύφωση της ημέρας: το θέαμα της σταύρωσης, με τον Ιησού να μεταφέρει τον σταυρό ως τον Γολγοθά.
Πολλοί επισκέπτες, συγκινημένοι, στέκονται μπροστά στο θέαμα, κλαίνε και ζητούν συγχώρηση από τον Ιησού.


Στο ίδιο θεματικό πάρκο, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ενότητες σε τεράστια, φυσικά ντεκόρ: μια μακέτα των Ιεροσολύμων το έτος 66, αλλά και το δωμάτιο όπου ο Ιησούς έκανε το τελευταίο δείπνο με τους μαθητές του.


Η ημέρα, για τους περισσότερους, κλείνει με μια φωτογραφία με τον Ιησού, τον σταρ του θεματικού πάρκου, καθώς και μια επίσκεψη στην μπουτίκ του πάρκου με τα σουβενίρ.

The Drive-In Christian Church -Πιστοί στο τιμόνι


Στην Daytona Beach της Φλόριντα, μια εκκλησία έγινε εκεί που παλιά υπήρχε ένα drive in, κινηματογράφος με αυτοκίνητο. Κάθε Κυριακή πρωί, οι πιστοί παρκάρουν στο γρασίδι για να παρακολουθήσουν την λειτουργία. Η θεία κοινωνία έχει τεράστιο μέγεθος ώστε να την βλέπουν από τα αυτοκίνητά τους όλοι οι πιστοί.


Πάνω από 600 πιστοί συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα σε αυτό το θρησκευτικό drive-in. Συχνά φοράνε ακόμη τις πιτζάμες τους, συνοδεύονται από τα σκυλιά τους ή φοράνε το μαγιό τους.

Come again soon: Ξαναγυρίστε σύντομα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button