Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μπούκαραν στη Ν. Φιλαδέλφεια, πέταξαν τις κάλπες της ΝΔ και τα έσπασαν

Αναστάτωση επικράτησε σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν εισέβαλε μία μικρή ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα.

Οι εισβολείς πέταξαν κάτω τις κάλπες, έγραψαν το μήνυμα «Ο Τεμπονέρας ζει», προκάλεσαν υλικές ζημιές, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Μέχρι εκείνη την ώρα, είχαν ψηφίσει στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα 192 άτομα. Προκλήθηκε αναστάτωση προς στιγμήν και η διαδικασία σταμάτησε μέχρις ότου σταλούν από τη Συγγρού καινούριες κάλπες, ψηφοδέλτια και εκλογικές καταστάσεις.

Πάντως, αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία και στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο διεξάγεται ομαλά, ενώ όσοι είχαν ψηφίσει μέχρι τη στιγμή της εισβολής επιχειρείται να κληθούν τηλεφωνικά προκειμένου να ψηφίσουν εκ νέου.

Φωτό από το orizontes.gr

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση στο Indymedia. Σε αυτή χαρακτηρίζει ως εκλογική παρωδία την εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ σημειώνοντας ότι:

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, η εσωκομματική εκλογική μάχη που “λυσσομανάει” στο εσωτερικό της ΝΔ με τους δυο εναπομείναντες μονομάχους να αποτελούν κωμικές φιγούρες. Η “σκληρή” προεκλογική μάχη, αν δεν “κάλυπτε” επικοινωνιακά, θέματα όπως η καρατόμηση του ασφαλιστικού και η τραγωδία των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που χάνονται στα νερά του Αιγαίου, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και γέλιο…», ενώ η μακροσκελής ανακοίνωση καταλήγει στο σύνθημα «Ο Τεμπονέρας ζει».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button