Μπισκότα βραχάκια, με σταφίδες και φουντούκια
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ακανόνιστα στο σχήμα μπισκότα, τραγανά στο εξωτερικό τους και αφράτα εσωτερικά, με την πλούσια γεύση φουντουκιού και σταφίδας.
Υλικά για τη Συνταγή
125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό μεσαίο
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 βανιλίνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι φουντούκια
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το βούτυρο και αφρατέψτε το με τη βοήθεια μιας κουτάλας σιλικόνης ή μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ρίξτε το αυγό και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και τη βανίλια.
Ανακατέψτε και ξεκινήστε να προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας. Όταν η ζύμη αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή και ανακατευτούν όλα τα υλικά, αφήστε την στην άκρη και μην την δουλεύετε άλλο.
Στο μεταξύ σπάστε σε ένα γουδί ή θρυμματίστε τα φουντούκια (χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα, όπως επιθυμείτε) και προσθέστε τα στη ζύμη μαζί με τις σταφίδες. Ζυμώστε άλλο λίγο με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει, χωρίς να τα πλάσετε και βάλτε τα στο στρωμένο ταψί.
Ψήστε τα για 25 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμα, βάλτε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Απολαύστε τα με το πρωινό σας, το γάλα ή το τσάι, με τον απογευματινό σας καφέ ή σαν ένα γρήγορο σνακ.
topontiki.gr