Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μους σοκολάτας, η αυθεντική

Σας προτείνω την αυθεντική μους, την γαλλική συνταγή, που είναι αδύνατο να μη σας πετύχει.

Υλικά για 6 άτομα

  • 160 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα
  • Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Βγάλτε την σοκολάτα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα έναν έναν τους κρόκους
  • Ανακατέψτε απαλά, ρίξτε τη βανίλια
  • Χτυπήστε τα ασπράδια πολύ σφιχτή μαρέγκα
  • Προσθέστε λίγη λίγη τη μαρέγκα στην σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά
  • Μοιράστε τη μους σε ατομικά ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Ρίξτε το ξύσμα σοκολάτας την ώρα που σερβίρετε -Μπορείτε ν αβάλετε φυστίκι, καρύδα κλπ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button