Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,
Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, εδώ και 48 χρόνια, η καρδιά μας χτυπάει δυνατά και ο νους μας ανατρέχει στη δράση του φοιτητικού κινήματος που, σαν χείμαρρος, παρέσυρε τη νεολαία και συνάμα τον ελληνικό λαό, ενάντια στο φασισμό της επτάχρονης δικτατορίας της 21ης Απριλίου.
Για μια ακόμα φορά η νεολαία, με τη ζωντάνια της, με τον ενθουσιασμό της, με το μεγαλείο της ψυχής της και με το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να λυγίσει ή να λιποψυχήσει, απέναντι στους μηχανισμούς της κρατικής βίας.
Οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι», φοιτητές του Πολυτεχνείου, βγήκαν νικητές, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του δικτατορικού καθεστώτος.
Αγαπητές Μαθήτριες, Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί  Εκπαιδευτικοί,
Η 17η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Τιμής στην Ελληνική Νεολαία και είναι μία ακόμη αφορμή «για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι» τα όσα συγκλονιστικά γεγονότα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Με γνώμονα τα προαναφερόμενα και έχοντας εσάς βαθιά στη σκέψη μου και στην καρδιά μου, θα ήθελα να σας προτρέψω να μην σταματήσετε να διεκδικείτε την ίδια τη ζωή και τα όνειρά σας, έχοντας στο νου σας κάποιους στίχους του Βασίλη Ρώτα για το Πολυτεχνείο:
«Εδώ Πολυτεχνείο!
Εδώ τα νιάτα σέρνουνε χορό.
Της Επιστήμης τα παιδιά και τραγουδάν τη Λευτεριά.
Εδώ της νιότης ο άξιος νους, που χτίζει θέατρα, ναούς,
σκεδιάζει ιδέες και μηχανές και δένει το αύριο με το χτες».
Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
“αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button