Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μετά το «μαύρο ξύλο» στον διοικητή της Τροχαίας παίρνουν 700 αστυνομικούς από τους δήθεν… «VIΡ» και τους ρίχνουν στην κανονική αστυνόμευση!

της Χριστίνας Φλάσκου

Μετά το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας και την έντονη ανάγκη για ύπαρξη προσωπικού σε καίριες θέσεις αστυνόμευσης και όχι σε “φύλαξη υψηλών προσώπων” το υπουργείο Προστασίας Πολίτη προχωρά σε αποδέσμευση από καθήκοντα “συνοδού VIP” 700 αστυνομικών και 80 μηχανοκίνητων μέσων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόοσκα, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων:

“Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, 700 περίπου αστυνομικών και 80 περίπου μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”.

Πραγματικά θα μείνει άφωνος κάποιος αν δει την λίστα με τους υποτιθέμενους VIP που “κινδυνεύουν” και στους οποίους έχει διατεθεί αστυνομική προστασία.

 

Ομως οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα με πολιτικό “κονέ” ή απλά πλούσιοι που θέλουν να κάνουν το “κομμάτι” τους και ενώ έχουν άδεια οπλοφορίας να πληρώσουν για την προστασία τους ιδιωτικούς εκπαιδευμένους φρουρούς. Και βέβαια ουδόλως κινδυνεύουν από… τρομοκράτες!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button