Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Μαξίμου: Νίπτουμε τα χέρια μας για τους εργαζόμενους στα κανάλια: Να απορροφηθούν στα νέα σχήματα

Νίπτει τα χείρας της η κυβέρνηση για τις εκατοντάδες θέσεις εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια.

Σε άτυπο σημείωμά του το Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο εμμένει για την ορθότητα του διαγωνισμού που «έθεσε τέλος σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας» αλλά εγκαλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως την ΝΔ ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το ερώτημα «τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;» αποτελεί… σχέδιο των ιδιοκτητών καναλιών που επιμένουν να διεκδικούν να συνεχίζουν να κατέχουν παράνομα τις συχνότητες.

Στο ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων πάντως, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «παρακολουθεί πολύ στενά και πολύ προσεκτικά το ζήτημα των εργαζομένων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Οπως εξηγεί στα δύο νέα κανάλια που έχουν πάρει άδειες, με βάση τον νόμο δημιουργούνται τουλάχιστον 800 θέσεις εργασίας, στις οποίες πρέπει να συνυπολογιστούν οι 60 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τον νόμο, στα κανάλια που λειτουργούν ήδη.

Σημειώνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια, μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους, είτε διεκδικώντας θεματική άδεια, είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button