Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Λουτράκι: Η… “στοιχειωμένη” καρέκλα, η “ομερτά” και τα 500 ευρώ

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Φεβρουαρίου 2022. Είχε νυχτώσει πια για τα καλά, όταν το λόγο ζήτησε και πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο προσφάτως παραιτηθείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππας Θυμής. Όταν ξεκίνησε να μιλάει, λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν που θα το πάει το θέμα…

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Κανδρής

 

“Θα ήταν τουλάχιστον φρόνιμο, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι κάποιες ενέργειες και αποφάσεις μας είναι επιλήψιμες και άνομες, να προλαμβάνουμε ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι και να τις αποτρέπουμε εν τη γεννέσει τους. Δεν γίνεται να είμαστε και με τον Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα”, ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του, με αφορμή τη μετεγκατάσταση του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας…

 

“Οι παρεμβάσεις μου όλο αυτό το διάστημα ήταν πάρα πολλές, για παραβίαση Νόμιμων διαδικασιών, κανόνων ηθικής και ακόμα και για ποινικά κολάσιμες ενέργειες. Όλες, έπεσαν στο κενό. Δυστυχώς, πολλοί θεατρινισμοί και ψέμματα. Και μια ομερτά. Μια σιωπή παντού. Από όλους μας, κυρίες και κύριοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Κάποιοι, οι περισσότεροι, ήξεραν για το λάθος. Κάποιοι το έμαθαν στην πορεία. Και πάλι σιωπή. Και όχι μόνο…”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργή του Γιάννη Καραπανάγου που ζητούσε επιτακτικά την παρέμβαση του Προεδρείου, προκειμένου ο Φίλιππας Θυμής να εξηγήσει σε ποιούς αναφέρεται ή να αποσύρει τη λέξη “ομερτά” που παραπέμπει σε μαφία.

 

Απτόητος, ο Φίλιππας Θυμής συνέχισε την ομιλία του: “Συγχαρητήρια για την δια της πλαγίας οδού ολοκλήρωση του αιτήματος του Συλλόγου. Ξαφνικά όλα είναι καλά και υπάρχουν και στατικές μελέτες για τη λειτουργικότητα του κτιρίου που γίνεται η μετεγκατάσταση. Ειλικρινά σας το λέω δεν είχα καμία απορία για το ποιοί ήταν οι λόγοι που δεν εισακούστηκε το αίτημα ενός Συλλόγου που δραστηριοποιείται με τον Πολιτισμό όλα αυτά τα χρόνια και έχει μια 40χρονη πορεία στην πλάτη του. Παρ’ όλα αυτά ευθύνες υπάρχουν πάρα πολλές. Στους Αντιδημάρχους και σε όλους μας σαν Δημοτική Αρχή. Και σε μένα ακόμα γιατί συμμετείχα”.

 

Ήταν ίσως η μοναδική φορά που ο Φίλιππας Θυμής, ήταν λάβρος εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, στην Περαχώρα εκείνο το διάστημα, κυκλοφορούσε εντόνως η φήμη ότι είχε ετοιμάσει μέχρι και την παραίτησή του, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα. Και ότι όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Φεβρουαρίου, ήταν απλά η αρχή. Όμως η παραίτηση δεν ήρθε. Ούτε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στο επόμενο που ήθελε να επανέλθει στο συγκεκριμένο θέμα αλλά τελικώς δεν το έκανε.

 

Ακολούθησαν 2 μήνες απόλυτης σιωπής από την πλευρά του Φίλιππα Θυμή. Στο φόντο, υπήρχε πάντα η καρέκλα του προέδρου του ΔΟΚΟΠΑΠ που έψαχνε “ιδιοκτήτη”. Και χθες, 12 Απριλίου 2022, παίχτηκε η τελευταία πράξη του έργου που ξεκίνησε από την Περαχώρα και ολοκληρώθηκε στη… Σικελία (ελέω ομερτά): “Με διαπιστωτική πράξη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, τοποθετεί τον Φίλιππα Θυμή, στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.)”, ήταν τα λόγια της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτηρίας Κορδαλή που ανακοίνωσε την νέα προεδρία του ΔΟΚΟΠΑΠ. Οι βαρύτατες καταγγελίες του Φίλιππα Θυμή, έμειναν να αιωρούνται σαν πέλεκυς πάνω από τα κεφάλια όλων των δημοτικών συμβούλων, όπως οι γκιλοτίνες του Ροβεσπιέρου. Πιθανώς, κάπου εδώ να ταιριάζει η ρήση του Αριστοτέλη «το άρχειν ήδιστον».

 

Τραγική ειρωνία, το γεγονός ότι η Σωτηρία Κορδαλή ήταν η τέως πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ. Μάλιστα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Οκτωβρίου 2020, για τη συγκεκριμένη θέση εγκρίθηκαν “μηνιαία έξοδα παράστασης” ύψους 500 ευρώ, κάνοντας τη δημοτική σύμβουλο των Αγίων Θεοδώρων, την πρώτη “έμμισθη” πρόεδρο του συγκεκριμένου δημοτικού Οργανισμού. Η απόφαση αυτή, είχε προκαλέσει τότε τη μήνη των δημοτικών συμβούλων, με τον τότε αντιπρόεδρο του ΔΟΚΟΠΑΠ, Σωτήρη Νικολάου, να γνωστοποιεί ότι παραιτείται από την μηνιαία αμοιβή που δικαιούται, την οποία πρόσφερε στα ΚΑΠΗ των Αγ. Θεοδώρων, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

 

Φαίνεται ότι η καρέκλα του προέδρου του ΔΟΚΟΠΑΠ, είναι αν μη τι άλλο… στοιχειωμένη, καθώς ο κάθε ορισμός, έχει τη δική του ιστορία!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button