Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Λουτράκι: Έκκληση για βοήθεια!

Στις 24 Φεβρουαρίου η Ν. Μ. από την Οδησσό, ξύπνησε στις 5 το πρωί από τις δυνατές εκρήξεις, το σπίτι της άρχισε να τραντάζεται από τους βομβαρδισμούς και ο ουρανός άστραφτε από τις πυραυλικές επιθέσεις…

 

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είχε ξεκινήσει ο πόλεμος» θα πει στο loutraki365.gr η νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία που φιλοξενείται στο Λουτράκι. Δύο βδομάδες αργότερα ξεκίνησε για αυτήν το ταξίδι του ξεριζωμού. Μαζί με την 6χρονη κόρη της, ήρθε στο Λουτράκι, αφήνoντας πίσω στη χώρα, τον άντρα της και τον παππού της…

 

Καθισμένη δίπλα στη θάλασσα του Λουτρακίου, το μυαλό και το βλέμμα της Ν.Μ. «τρέχει» συνεχώς στην Οδησσό. Καθημερινά επικοινωνεί με τον άντρα της και τον πατέρα της οι οποίοι κρύβονται, συνήθως, τα βράδια στα καταφύγια κάθε φορά που ακούγονται προειδοποιητικές σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές. Την Οδησσό εγκατέλειψαν η αδερφή και οι φίλοι της με τα παιδιά τους, ακολουθώντας το δικό τους δρόμο της προσφυγιάς στο Chisinau της Πολωνίας και στη Σόφια αντίστοιχα.

 

Από την αρχή του πολέμου έχουν φτάσει συνολικά στην Ελλάδα περισσότεροι από 12.500 Ουκρανοί πρόσφυγες. Περίπου 50 φιλοξενούνται σήμερα στο Λουτράκι. Μέσα σε αυτούς και 20 παιδιά, από 5 έως 12 ετών.

 

Η Ιουλία Σαββίδου, επιχειρηματίας του Λουτρακίου, με καταγωγή από την Ουκρανία, έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό τη σίτισή τους και φιλοξενεί ήδη αρκετά άτομα στο σπίτι της. Παράλληλα, κάνει όλες τις ενέργειες, ώστε να μην λείψει τίποτα από όλα αυτά τα παιδιά και τις μητέρες τους. Με δικά της έξοδα, προσπαθεί από την πρώτη στιγμή, να καλύψει το θέμα της στέγασης, της σίτισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των περισσότερων εκ των προσφύγων. “Στο πρόσωπο της Ιουλίας, έχουμε βρει το δικό μας άγγελο. Φροντίζει ώστε να μην μας λείψει τίποτα”, λέει δακρύζοντας στο loutraki365.gr, η Ν.Μ..

 

Οι ανάγκες όμως καθημερινά μεγαλώνουν. Όπως μεγαλώνει και ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στο Λουτράκι. Ένας άνθρωπος, σχεδόν μόνος του, δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Η Ιουλία Σαββίδου, ένιωσε να την προδίδουν οι δυνάμεις της. Ζήτησε βοήθεια από τον επιχειρηματία Βασίλη Μαντά, ο οποίος τόσο μέσω του L-Medical όσο και του Ξενοδοχειακού του Ομίλου, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων. Αλλά και πάλι… Δύο άνθρωποι δεν μπορούν να “σηκώσουν” αυτό το θεόρατο βάρος.

 

Είναι η στιγμή για το Λουτράκι, να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, όπως το έχει κάνει και άλλες φορές με απόλυτη επιτυχία.

 

Το Loutraki365.gr, απευθύνει δημόσια έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν: 50 άτομα, γυναίκες και παιδιά, μας χρειάζονται.

 

Όπως εξηγεί στο Loutraki365.gr, η Ιουλία Σαββίδου, “Η μεγαλύτερη ανάγκη είναι να βρεθούν χώροι στέγασης για αυτούς τους ανθρώπους. Στη συνέχεια, υπάρχει άμεση ανάγκη για φάρμακα αλλά και για τη σίτισή τους”.

 

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνούν με την Ιουλία Σαββίδου στο 6940660832, ώστε σε συνεννόηση μαζί της, να προσφέρουν αυτά που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στην πόλη του Λουτρακίου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button