Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Λάρισα: Πολίτες δώρισαν τα μαλλιά τους στέλνοντας μήνυμα κατά του καρκίνου (φωτό)

Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη συγκεκριμένη ασθένεια, όπως και η ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και την ιδιωτική κλινική μαλλιών πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου, εκδήλωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε ομιλία με στόχο την ενημέρωση του κοινού, διανομή έντυπου υλικού, ενώ συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τους μικρούς θεατές. Οι δύο Σύλλογοι είχαν με περίπτερο, ενώ μέλη και εθελοντές ενημέρωναν πρόθυμα το κοινό για θέματα γύρω από τον καρκίνο.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της κλινικής μεριμνούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ώστε όποιος από τους παρευρισκόμενους – μικρός ή μεγάλος- το επιθυμούσε, να κάνει δωρεά των μαλλιών του, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία περουκών για παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, που τις έχουν ανάγκη.

Πηγή: www.onlarissa.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button