Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Κ. Γουργουλιάνης: Το καλύτερο σενάριο λέει ότι η Όμικρον είναι η τελευταία στροφή

Κ. Γουργουλιάνης: Το καλύτερο σενάριο λέει ότι η Όμικρον είναι η τελευταία στροφή…

Η Όμικρον μπορεί να είναι και η τελευταία στροφή της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης επισημαίνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των 50000 κρουσμάτων που ανακοινώνεται από το ΕΟΔΥ είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν κάτι ή έχουν ήπια συμπτώματα, όπως λίγο πυρετό, λίγο βήχα και λίγο πονόλαιμο, συμπτώματα που περνούν γρήγορα.

Ο Καθηγητής τόνισε πως οι μεταλλάξεις είναι φυσιολογικές για έναν ιό και τις βλέπουμε και σε αυτό τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν στον πλανήτη μεγάλες και πυκνοκατοικημένες περιοχές με ανεμβολίαστους ανθρώπους.

Για καλά νέα έκανε λόγο ο κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας και την μετάλλαξη Όμικρον. Σημείωσε πως οι εμβολιασμένοι που μολύνονται έχουν ήπια συμπτώματα και χρειάζεται να μείνουν στο σπίτι, όπως λένε και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για πέντε ημέρες.

Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από την Όμικρον είναι νέοι σε ηλικία, κατά μέσο όρο 39 ετών, με τους εμβολιασμένους να περνούν ήπια. Το άλλο καλό νέο, όπως είπε ο Καθηγητής είναι ότι βγαίνουμε από το προηγούμενο κύμα και παρατηρείται αποκλιμάκωση, με λιγότερες νοσηλείες, λιγότερους διασωληνωμένους.

» Όμως στο σπίτι υπάρχει ένας παππούς και μια γιαγιά, που μπορεί να είναι ανεμβολίαστοι και οι οποίοι μπορεί να κολλήσουν και να χρειαστεί να μπουν στο Νοσοκομείο. Αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που θα αυξήσει τις προσελεύσεις στα Επείγοντα, γιατί υπάρχει πολλή νοσηρότητα. Μερικοί πηγαίνουν στα Νοσοκομεία και κάποιοι από αυτούς που έχουν κι άλλους παράγοντες κινδύνου θα χρειαστούν Νοσοκομείο», είπε ο κ. Γουργουλιάνης, τονίζοντας πως ακόμη και τώρα, όσοι εισάγονται στα Νοσοκομεία έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ και οι θάνατοι που καταγράφονται αυτό το διάστημα είναι από τη μετάλλαξη Δέλτα!

 

Πηγή: magnesianews.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button