Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κύκλωμα Μυκόνου: Διάλογοι-«φωτιά» -Ο Αραβας που ζητούσε 4 γυναίκες και ο γκέι πολιτικός [διάλογοι]

Τριγμούς προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως για το κύκλωμα της Μυκόνου που αναλάμβανε να καλύψει τα πανάκριβα γούστα των πλούσιων τουριστών του νησιού σε ναρκωτικά και οργιώδη σεξουαλικά πάρτι.

Η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών για το περίφημο αυτό κύκλωμα διήρκεσε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν τις έρευνές τους στη Μύκονο βάσει πληροφοριών για διακίνηση κοκαΐνης και μεθαμφεταμινών σε συγκεκριμένα μπαρ. Σε πρώτη φάση τέθηκαν υπό παρακολούθηση και παγιδεύτηκαν τηλέφωνα ατόμων που αποτελούσαν τα «βαποράκια» του κυκλώματος και έτσι, σιγά-σιγά, έφθασε να ξετυλίγεται το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Bάσει της δικογραφίας που μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές, στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται τρεις Ελληνες.

Ο 33χρονος Ιωάννης Θ. ήταν ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί και μάλιστα το 2007 είχε επιτεθεί με άλλα άτομα στους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν. Το 2008 προσελήφθη στο Λιμενικό, όμως έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη με ναρκωτικά και αποτάχθηκε.

Ο 34χρονος γυμναστής Ιορδάνης Β. είχε εμπλακεί στη μεγάλη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όμως τελικά απαλλάχθηκε για την υπόθεση αυτή.

Ο Νίκος Σ. είναι επίσης 33 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος, και είναι ο μόνος που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή.

Οι τρεις κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως κέντρο της «κρυφής» επιχείρησής τους το γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών που είχαν. Ετσι, εκτός από τα σκάφη και τα δωμάτια ξενοδοχείων, «έκλειναν» για τους πελάτες τους μόνιμα ρεζερβέ τραπέζια σε κέντρα διασκέδασης, προνομιακές ξαπλώστρες στις κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά και γυναίκες και ναρκωτικά. Διοργάνωναν δηλαδή για αυτούς οργιώδη πάρτι.

Τι άκουσε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. 

Το κύκλωμα της Μυκόνου χρησιομοποιούσε πλήθος κωδικών ονομασιών προκειμένου να κάνει τις δουλειές του, όπως «φίλη», «Τσάρλι», «κόκορας», «κυρία», «φούρνος» (ήταν το μέρος που κρύβονταν τα ναρκωτικά), «σπανακόπιτα» (η κάνναβη) και «μανιταρόπιτα» (η μεθαμφεταμίνη).

  • Πάρτι Αραβα με 4 κοπέλες 

-Ο Άραβας θα μπορούσε να κρατήσει τις κοπέλες και να κάνει ό,τι γουστάρει;
-Λοιπόν, έχω τα λεφτά, έχω πληρωθεί για αυτό το πράγμα, κατάλαβες;
-Ναι.
-Θα είναι όλο το βράδυ εκεί και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν,  θέλουμε πέντε χιλιάρικα, την ίδια τιμή που είπες και εσύ και μπορούν να μείνουν όλο το βράδυ και θα τις γυρίσει το πρωί με καράβι. Αλλά είναι για αύριο, αυτός έρχεται αύριο με ιδιωτικό τζετ.
-Κατάλαβα, απλά θέλεις με λίγα λόγια ουσιαστικά παρέα, όλη την ημέρα ή όλο το βράδυ;
-Ίσως κάνει after party και μου είχε ζητήσει νομίζω δύο λεσβίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
-Μπράβο ναι, αυτός, τώρα θυμάμαι, τέσσερις γυναίκες και δύο λεσβίες.

  • Ελληνας επιχειρηματίας: Θέλω μία με πολύ μεγάλα β@@@ά 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στη δικογραφία υπάρχει ακόμη ένας διάλογος που αφορά σε «κράτηση» για Έλληνα επιχειρηματία:

-Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες γιατί είμαι στο δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω στο σπίτι σε πέντε λεπτά. Αυτή είναι μία φωτογραφία. Οι πολλές;
-Όχι, σου έχω στείλει δύο και σου στέλνω και άλλες τώρα.
-Κοίτα να δεις, μήπως έχει κάποια με μεγάλα β…..ά; Αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι ρε συ για μία ώρα;
-Άλλες είναι πεντέμιση, άλλες είναι επτάμιση, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές τώρα δουλεύουν πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέματα, οι πελάτες που τις παίρνουν αυτές είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες.
-Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά.
-Ναι καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο, οι τιμές είναι 2 ή 3 φορές πάνω.
-Σε παρακαλώ όμως, πολύ μεγάλα β….ά και όσο πιο σύντομα μπορείς.
-Τέλεια.

Στη συνέχεια ο εγκέφαλος της σπείρας μιλάει με συνεργάτη του προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη γυναίκα για τον πλούσιο Ελληνα παντρεμένο. Τον διάλογο αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα»:

– «Να σου πω, η Ειρήνη είναι κλεισμένη σήμερα;».
– «Δεν είναι εδώ, έφυγε».
– «Α, ρε πούστη μου, γιατί μου ζήτησε μεγάλα βυζιά».
– «Η Αναστασία έχει πολύ μεγάλα βυζιά ρε».
– «Αυτή η μελαχρινή ε;».
– «Αυτή, ναι, τρομερό. Βυζάρα πιο μεγάλη και από της τέτοιας».
– «Οκέι. Αυτή είναι ίδια τιμή; Επτά;».
– «Ναι. Ελα γεια…».

  • Η ταρίφα για τα ερωτικά ραντεβού 

Ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας της Μυκόνου, μεσολαβεί προκειμένου να κλείσει «ερωτικά ραντεβού» μεταξύ χορευτριών και Ελλήνων ή ξένων τουριστών του νησιού. Για ραντεβού που διαρκεί μία ώρα, ο επικεφαλής ορίζει 100 ευρώ την ταρίφα για τη διαμεσολάβηση και 600 ευρώ για την κοπέλα.

«Είναι 600 ευρώ η ώρα», αναφέρει σε Έλληνα επισκέπτη της Μυκόνου. Όταν κλείνει τη συμφωνία, παίρνει έναν άλλο συνεργάτη για να του πει ότι έκλεισε το ραντεβού, επισημαίνοντας στο τέλος: «Βάλε και άλλα 100 για εμένα».

  • Η πρώην εστεμμένη και η κόκα

Σε μια συνομιλία ο «κοριός» συνέλαβε τον 34χρονο εγκέφαλο σε εύθυμη κατάσταση μετά από χρήση κόκας μαζί με πρώην εστεμμένη.

– «Ελα, Μπούμπη».
– «Το υπερ-χάι είναι εδώ. Αν δεν είσαι εδώ απόψε είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο. Ελα να σου φύγει ο κ…».
– «Να ’ρθω χύμα; Να ’ρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;».
– «Ελα, έλα, μόλις ήπια μια γραμμή με Ε.. Με Ε.. (σ.σ.: αναφέρει το επώνυμό της) μαζί».
– «…. (αναφέρει το επώνυμο)».
– «Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει».
– «Η Ε… είναι φίλη του φίλου μου ρε. Εδώ είναι; Τι λες;».
– «Ελάτε, ρε μαλάκα, σου λέω. Είναι όλοι εδώ. Ελα από δω για ποτό, μην είσαι μαλάκας».
– «Ερχόμαστε».
– «Θα τα φτιάξω εγώ».
– «Είμαστε “Balthazar” ρε, τρώμε. Τρώμε και ερχόμαστε».
– «Τέλειωνε. Ετσι μπράβο, έτσι, έλα».
– «Γεια, γεια, γεια, γεια…».

  • 300.000 ευρώ σε ένα μήνα από την πώληση ναρκωτικών 

Από τη μεθαμφεταμίνη και την κοκαΐνη, ο τζίρος της σπείρας της Μυκόνου υπολογίζεται, ότι σε έναν μήνα εργασία, αγγίζει τα 300.000 ευρώ, καθώς κάθε γραμμάριο πωλείται προς 120 ευρώ.

Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, τα μέλη της οργάνωσης είχαν κλείσει συνολικά 46 συμφωνίες πώλησης ναρκωτικών σε τουρίστες της Μυκόνου
Χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο SMART, αλλά και ενοικιαζόμενες μηχανές παρέδιδαν κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη και κάνναβη σε όλα τα σημεία του νησιού, χρεώνοντας έξτρα ποσά εάν η περιοχή ήταν απομακρυσμένη.

Χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία μέλους του κυκλώματος για πώληση ναρκωτικών, σε κάποιον που αποκαλεί ηθοποιό. Για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του και ο ηθοποιός τού ζητάει τρεις «κοτόπιτες». Με τη σειρά του τού λέει ότι είναι μακριά το σημείο που βρίσκεται για να μεταφέρει μόνο τρία γραμμάρια κοκαΐνης όμως ο ηθοποιός τον παρακαλά κι έτσι τον αναγκάζει να καλέσει έναν συνεργάτη του. Το τηλεφώνημά του σε άλλο μέλος της ομάδας έχει ως εξής:
– «Λέγε».
– «Με πήρε ο ηθοποιός».
– «Ναι».
– «Απλά θέλει εκεί στο μέρος του. Δεν μπορεί να φύγει από εκεί».
– «Ε, ωραία και τι θες να κάνω, να πάω μέχρι εκεί;».
– «Του είπα ότι έχει μίνιμουμ και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα».
– «Ωραία, τι είπε;».
– «Πώς να σ’ το πω τώρα ρε μαλάκα;».
– «Τι θες να μου πεις; Γ… με, ρε μαλάκα, πες το!».
– «Θα σου πω τώρα».
– «Τυρόπιτες, κοτόπιτες;».
– «Ναι άκου… Αύριο».
– «Σπανακόπιτες;».
– «Δεν έχει φούρνο εκεί κοντά».
– «Ναι».
– «Ε, θέλει τρεις κοτόπιτες».

Ο γκέι πολιτικός και τα κεράσματα

Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. το διάστημα των παρακολουθήσεων άκουσε πολλά στο Νησί των Ανέμων. Και αν κάποια από αυτά που κατέγραψε δεν έχουν ποινικό ενδιαφέρον (εξού και δίπλα τους υπάρχει η επισήμανση από την αστυνομία «Αδιάφορο»), είναι χαρακτηριστικά του τι συμβαίνει τις αυγουστιάτικες νύχτες στη Μύκονο.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε μια σειρά sms που κατέγραψε ο σούπερ κοριός στις 6 Αυγούστου και συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα, ο 34χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της ομάδας δέχεται μηνύματα από έναν φίλο του που βρίσκεται σε γνωστό μπαρ και διασκεδάζει παρέα όπως φαίνεται με επώνυμους Αθηναίους.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Θέλει να τον πηδήξω ο …» (σ.σ.: αναφέρει το όνομα και το επώνυμο ενός πολιτικού που συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στο Νησί των Ανέμων).

Στο δεύτερο μήνυμα ο φίλος του «εγκέφαλου» αναφέρει ότι έχει πλέον ωριμάσει και απλώς θα πιει μια βότκα. Για να συμπληρώσει: «Να δώσω πίπα στον … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του πολιτικού) για να μας κεράσει ένα μπουκάλι;». Τελικά η επικοινωνία συνεχίστηκε με κωδικοποιημένα sms που δύσκολα κάποιος εκτός κυκλώματος μπορεί να βγάλει άκρη…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button