Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κολωνία, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας: Εικόνες

Eπιμέλεια- ρεπορτάζ :Στέλιος Μαραγκουδάκης-Θωμάς Βασιλείου

Η Κολωνία (γερμανικά: Köln) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen). Η Κολωνία είναι χτισμένη και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου. Η Κολωνία είναι από το 1988 αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.  H επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας κρίνεται επιβεβλημένη. O ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Πέτρο και στην Παρθένο Μαρία. Είναι έδρα του Αρχιεπισκόπου της Κολωνίας και αποτελεί σύμβολο του γερμανικού καθολικισμού και της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως “ένα εξαιρετικό έργο της ανθρώπινης δημιουργικής ιδιοφυΐας”

σ1

K15K17

k11

k7k6k5

Η γέφυρα της Κολωνίας κατασκευάστηκε μεταξύ 1907 και 1911 στη θέση μιας παλαιότερης που έπρεπε να κατεδαφιστεί. Αρχικά λειτούργησε επιτρέποντας την ταυτόχρονη διέλευση τρένων και οχημάτων. Από το 1945 και μετά όμως χρησιμοποιήθηκε μόνο σαν γέφυρα τρένων. Είναι η πιο βαριά σιδηροδρομική γέφυρα της Γερμανίας, με μήκος 409,19 μέτρα.

σ3

K18

k8

Το πνεύμα των Χριστουγέννων επικρατεί στις παραδοσιακές αγορές.Εξπέρ του είδους οι Γερμανοί, έχουν καταφέρει να προσελκύουν πάνω από 4 εκατ.επισκέπτες κάθε χρόνο.

α1

k3k10α2α3

σ4στσ6

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button