Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κλειστό το διαμάντι του Ιονίου, λόγω νυχτερίδων! [εικόνες]

Οριστικά και αμετάκλητα η πανέμορφη παραλία με τα καταγάλανα νερά θα μείνει κλειστή φέτος το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου περιβάλλοντος απορρίφτηκε το αίτημα του Δήμου Κεφαλονιάς για κατ’ εξαίρεση χρήση της παραλίας του Μύρτου και την τοποθέτηση ομπρελών και καντίνας επί της παραλίας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη προστασία της παραλίας αν και είχε εκδοθεί το 2009 , ενεργοποιήθηκε το 2016. Πλέον, δεν θα υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ η καντίνα που βρισκόταν στην παραλία κατεβάζει ρολά.

Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς είναι θορυβημένοι αφού ο Μύρτος αποτελεί πόλο έλξης και είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού.

Νυχτερίδες και βράχια έκλεισαν τον Μύρτο

Η παραλία απειλούνταν με κλείσιμο ήδη από την Άνοιξη του 2016. Τα βράχια που βρίσκονται στο σημείο και δεν έχουν κανένα πλέγμα απειλούν την σωματική ακεραιότητα των λουόμενων, πόσο μάλλον σε ένα σεισμογενές νησί όπως η Κεφαλλονιά.

Πλέον απαγορεύεται και η έλευση οποιουδήποτε οχήματος στον Μύρτο καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίθηκε μετά από την ΚΥΑ προβλέπει την προστασία σπάνιων ειδών όπως οι νυχτερίδες.

Αρχικά είχε ακουστεί πως ο Μύρτος θα είναι η μόνη παραλία που θα εξαιρεθεί από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα το «διαμάντι» του Ιονίου να μην είναι ανοιχτό για το κοινό το φετινό καλοκαίρι.

Για την ιστορία, ο Μύρτος έχει ανακηρυχτεί ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας και βγήκε έβδομη στον κατάλογο με τις ωραιότερες της Ευρώπης.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button