Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κι όμως, η Σκωτία δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση για ουίσκι

Δύο σκωτσέζικα αποστακτήρια που παρέμεναν κλειστά από το 1983 ξανανοίγουν με στόχο να βοηθήσουν στην αυξανόμενη ζήτηση για ουίσκι ανώτερης ποιότητας.

Ο κολοσσός στην παρασκευή ποτών Diageo ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την πρόθεσή της να επενδύσει 46 εκατ. δολάρια προκειμένου να καταφέρει να επαναλειτουργήσει τα δύο αποστακτήρια μέχρι το 2020.

Τα δύο αποστακτήρια, ονόματι Port Ellen και Brora, είναι γνωστά για τα μεσαίας απόστασης single malt ουίσκι τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση «αντικατοπτρίζει την σημαντική ανάπτυξη στην αγορά single malt σκωτσέζικων ουίσκι και την ευκαιρία να δημιουργηθούν νέες γενιές καταναλωτών ουίσκι».

Στην ανακοίνωσή της, η Diageο, ανάμεσα σε άλλα, παρασκευάζει τα Johnnie Walker, Talisker και Lagavulin, πρόσθεσε ότι τα δύο αποστακτήρια που θα επαναλειτουργήσουν θα είναι ανάμεσα στα μικρότερά της, με το κάθε ένα να παράγει περίπου 800.000 λίτρα το χρόνο.

Εκρηξη στη ζήτηση 

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο είδος ουίσκι έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια με τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί από 47 εκατ. μπουκάλια το 2002 στα 114 εκατ. μπουκάλια το 2016, σύμφωνα με την Scotch Whisky Association. Το 2016, μάλιστα, η αξία των εξαγωγών ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισεκ. δολάρια, μεταδίδει το CNN.

Το πρόβλημα ωστόσο της συγκεκριμένης βιομηχανίας είναι ότι τα αποστακτήρια παράγουν ένα καθορισμένο αριθμό μπουκαλιών κάθε χρόνο και η ζήτηση μεγαλώνει όσο ωριμάζει το ουίσκι. Σύμφωνα με την Diageo, τα δύο νέα αποστακτήρια θα παράγουν ουίσκι 12 ετών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button