Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΚΕΔΕ: «Η Κυβέρνηση προχωρεί εν κρυπτώ στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους»

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η ΚΕΔΕ λέγοντας ότι εν μέσω θέρους συνεχίζει την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει:

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη αφαίρεση από τους δήμους της αρμοδιότητας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Για άλλη μια φορά και χωρίς να ερωτηθεί η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, η Κυβέρνηση προχωρεί εν κρυπτώ στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων.

Σειρά αυτή τη φορά έχει η αφαίρεση από τους δήμους της αρμοδιότητας αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο “Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις”. Πρόκειται για σχέδιο νόμου που έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η αφαίρεση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στα οικονομικά των δήμων, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές.

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει δοθεί για διαβούλευση σχέδιο νόμου που αφαιρεί σημαντικές αρμοδιότητες από τους δήμους. Για άλλη μια φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και διαβούλευση, η αυτοδιοίκηση αιφνιδιάζεται. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Επίσης καταργείται η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας μουσικής και χρήσης μουσικών οργάνων, που ανήκει στους Δήμους.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button