Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κατεπείγουσα ενίσχυση των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων με 1000 άνδρες – Θα προσληφθούν άμεσα

Xίλιοι άνδρες θα προσληφθούν, θα εκπαιδευθούν και θα στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις των τριών Κλάδων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, προκειμένου να καλυφθούν κατεπειγόντως τα κενά στην επάνδρωση των κρίσιμων μονάδων για την ασφάλεια της χώρας.
Οι 600 άνδρες προορίζονται για τον Στρατό Ξηράς (καταδρομείς, αμφίβιοι καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, ΕΤΑ), οι 200 στην ΜΥΚ και άλλοι 200 στην Πολεμική Αεροπορία στην 31 ΜΕΕ και την φύλαξη των αεροδρομίων.
Το σύνολο των ενισχύσεων θα προέλθει από “έτοιμους” άνδρες, τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Μόλις προσληφθούν θα περάσουν από ταχύρρυθμη τρίμηνη εκπαίδευση και θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, ενισχύοντας ειδικά τις προκεχωρημένες μονάδες.
Έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι ήδη υπηρετούν στο στράτευμα κι όσοι έχουν πάρει απολυτήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Η απόφαση αυτή πήρε υπογραφή από τον Πάνο Καμμένο χθες βράδυ και αναμένεται να πάρει ΦΕΚ και να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σημειώνεται ότι ο ΥΕΘΑ είχε αναφέρει πρόσφατα ότι οι Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με νέο προσωπικό ώστε να ανανεωθεί το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στις μονάδες αυτές και ανήκει σε σημαντικό ποσοστό  στη γενιά των 40ρηδων οι οποίοι είναι μεν εξαιρετικά έμπειροι, αλλά βιολογικά έχουν φτάσει στα όριά τους σε ότι αφορά το επίπεδο καταπόνησης το οποίο δέχονται!
Κύριο κριτήριο είναι ο νυν φάκελος του καθενός από αυτούς, η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται την φύση της αποστολής και του εκάστοτε επιχειρησιακού προβλήματος, να το επιλύουν τάχιστα και βέβαια η φυσική τους κατάσταση.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button