Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΙΝΚΑ : ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ!

 

Αθήνα 20 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ Νο 8

Δεν υπάρχει ασφάλεια τροφίμων στην αγορά

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας διαβάζοντας την από 17 Ιουνίου 2024 επιστολή δελτίο τύπου των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ Σύλλογο  μόνιμων υπαλλήλων ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και με σκέψεις και προβληματισμούς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την πρακτική του ελέγχου των τροφίμων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Κύριοι ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες εκατοντάδων πολιτών Καταναλωτών για μη ασφαλή τρόφιμα.
Μετά από τις θέσεις του συλλόγου των μόνιμων υπαλλήλων ΕΦΕΤ  γίνεται πλέον αντιληπτό γιατί δεν λειτουργεί η ασφάλεια στην αγορά τροφίμων.

Με μια υπό διάλυση υπηρεσία είναι προφανές πως η κυβέρνηση θαυμάζει και δεν γουστάρει ελέγχους στην αγορά.
Σε μια εποχή όπου η ακρίβεια παντού στην αγορά είναι το κύριο πρόβλημα για όλους μας και η ανάγκη για ασφαλές και φτηνό τρόφιμο είναι ακόμη μεγαλύτερη, αυτό που προωθείται ως πολιτική επιλογή και περιγράφεται στη νομοθεσία είναι ο αυτοέλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων και όχι ο επίσημος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Αυτό δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για μη ασφαλή και σωστά τρόφιμα  στην αγορά προς όφελος του πληθωρισμού  των επιχειρήσεων και εις βάρος της υγείας των πολιτών Καταναλωτών.

Καλούμε ως πολίτες καταναλωτές τον νέο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κύριο Κώστα Τσιάρα να πάρει άμεσα θέση για την πλήρη στελέχωση του ΕΦΕΤ  όπως ορίζει και προβλέπει το οργανόγραμμα του φορέα για 488 οργανικές θέσεις και όχι για 254 που υπηρετούν σήμερα στον ΕΦΕΤ.

Φτάνει πια με την κοροϊδία εις βάρος της υγείας των πολιτών Καταναλωτών με δήθεν δικαιολογίες για έλεγχο της αγοράς τροφίμων.
Φτάνει πια με την κοροϊδία της κυβέρνησης για δήθεν ελέγχους τιμών στην Ελλάδα.
Το αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας πήρε τέλος.

Τώρα αναμένουμε ως πολίτες καταναλωτές το νέο αφήγημα της κυβέρνησης.
Η μάχη του ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας κατά της ακρίβειας παντού στην αγορά συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση των πολιτών Καταναλωτών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button