Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κατέστρεψαν την αγιογραφία – Εκτόξευσαν τον… τουρισμό!

Ένας ερασιτέχνης «συντηρητής» έργων τέχνης ανέλαβε το 2012 να αποκαταστήσει μια μερικώς κατεστραμμένη τοιχογραφία του Ιησού στην μικρή πόλη Μπόρχα της Ισπανίας. Η αποτυχία του ήταν τέτοια που έκανε το γύρο του κόσμου: Ο άντρας ουσιαστικά κατέστρεψε το έργο «Ιδού ο άνθρωπος», του καλλιτέχνη Ελίας Γκαρθία Μαρτίνεθ, του 1930.

Από τότε όμως… οι τουρίστες συνωστίζονται στο μικρό χωριό για να δουν την μεγάλη αστοχία! Όπως αναφέρει η New York Post, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι έχουν συρρεύσει στον ιερό ναό του Ελέους στην πόλη και αγοράζουν τον… κατεστραμμένο «άνθρωπο», σε κάθε είδους σουβενίρ, από στυλό των 2 δολαρίων, κούπες των 7 δολαρίων, μέχρι και σε… κρασί που κοστίζει έως και 11 δολάρια.

Ούτως ή άλλως μόνο και μόνο για να μπουν στον ναό και να… θαυμάσουν το έργο, οι επισκέπτες πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ενός ευρώ – από μόνο του ένα σημαντικό έσοδο για την Μπόρχα.

Η πόλη των 5.000 κατοίκων είδε, εν μέσω γενικής ύφεσης στην Ισπανία, την οικονομία της να ανθίζει, να ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ, να γεμίζει κόσμο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button