Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Κρύο και χιόνι το σαββατοκύριακο!

Ο καιρός μόνο λίγο… ξαποσταίνει και ξανά προς τον χειμώνα τραβά! Ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων περιμένουμε τις επόμενες ώρες. Μη σας ξεγελά το μίνι… καλοκαίρι που βιώσαμε τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα. Το σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και για χιόνια και χαλάζι! Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιεί και η ΕΜΥ.

Χιόνια, καταιγίδες και πολύ κρύο, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα!

Για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, στο Etv, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει γεννηθεί εδώ και λίγες ώρες στην περιοχή της Αδριατικής. Ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα έρθει και θα προσεγγίσει την περιοχή μας από το Σάββατο. Θα περάσει κυρίως πάνω από τα κεντροβόρεια τμήματα της χώρας. Την Κυριακή θα μας εγκαταλείψει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει: «Στο πέρασμά του αυτό, είναι εφοδιασμένο με τεράστια ποσά υγρασίας. Επομένως πέρα από τις πολύ ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων, θα συνοδεύεται και από πτώση της θερμοκρασίας. Θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει την βόρεια κυρίως χώρα. Θα έχουμε και χιονοπτώσεις. Πάρα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, σε περιοχές ορεινές. Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να θαφτούν από το χιόνι τις επόμενες ώρες. Ένα δύσκολο, ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και ισχυροί άνεμοι».

Ο καιρικός χάρτης της χώρας για Σάββατο και Κυριακή

Ο γνωστός μετεωρολόγος ξεκαθάρισε πως τα πράγματα στην Αττική θα είναι «βατά». Δεν περιμένουμε, δηλαδή, ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιθέτως, το Σάββατο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Θεσσαλονίκη. «Θα χτυπήσει πολύ τη βόρεια Ελλάδα αυτό το κύμα της κακοκαιρίας. Από 10 βαθμούς το βράδυ η ελάχιστη θερμοκρασία, ως 18 το μεσημέρι η μέγιστη θερμοκρασία. Μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα είναι έως και επικίνδυνες στην περιοχή της Χαλκιδικής«.

Δείτε τον χάρτη με την πρόβλεψη για το Σάββατο, 07.10.2017 καιρός

Δείτε τον χάρτη με την πρόβλεψη για την Κυριακή, 08.10.2017 καιρός

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στον Νίκο Ευαγγελάτο

Η επέλαση της βροχής το Σάββατο σε χάρτες!

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, όπως προαναφέραμε, θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα και όσον αφορά στις βροχές. Δείτε στους παρακάτω χάρτες πως θα κινηθεί -ανά τρίωρο- η βροχόπτωση το Σάββατο. έκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσηςέκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ!

Παράλληλα, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ενημερώνει και η ΕΜΥ. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, ο καιρός θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θα επηρεάσουν:

1. Την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

2. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Βόρεια Ευβοια.

B. Την ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φτάσει τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.

Γ. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς.

Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα είναι κρύος και βροχερός και πλέον μπαίνουμε για τα καλά στο Φθινόπωρο μετά από το καλοκαιρινό διάλλειμα των προηγούμενων ημερών.

Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Από τα βορειοδυτικά, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πώς θα είναι ο καιρός το Σάββατο (07.10.2017)

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου,Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Στη Θεσσαλία αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά ασθενείς μεταβλητοί, γρήγορα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button