Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κέντρο Ζωής: Ένα animation αυτοέκφρασης 10 γυναικών που ζουν με HIV

Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros συμπράττουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δημιουργώντας ένα εργαστήριο αυτοέκφρασης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 10 γυναικών που ζουν με τον ΗΙV και το συντονισμό της δημιουργού Έλενας Παυλάκη.

 

Το animation «Με όπλα την αλληλεγγύη και το χαμόγελο», είναι το αποτέλεσμα του τρίτου εφαρμοσμένου εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων που διοργανώθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία.

«Πώς το κόλλησα»; «Πώς θα το πω»; «Θα μπορέσω να κάνω παιδί»; είναι μερικές από τις πρώτες ανησυχίες που νιώθουν γυναίκες που μαθαίνουν ότι είναι θετικές στον HIV. Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό μέσο όπως το animation, να εκφραστούν, αποτυπώνοντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο τους αρχικούς φόβους και τους προβληματισμους που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Στην πορεία του animation, κοιτώντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ανθρώπων που ζητούν την αισιόδοξη ματιά μας, βλέπουμε πώς ένα υποστηρικτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, μπορούν να κάνουν το φόβο να δώσει τη θέση του στην ελπίδα, τη δύναμη και το χαμόγελο!

Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros 10 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27.9-01.10.2017 στη Σύρο, δίνοντας δύναμη στη φωνή των οροθετικών γυναικών. Το Κέντρο Ζωής και το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα συνεχίσουν δυναμικά τη συνεργασία τους χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και τη δημιουργική έκφραση ως μέσα για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον HIV και το AIDS και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button