Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κάποιων γυναικών τα συντρίμμια, δεν θα τα ξεχάσεις ποτέ

Όρισαν οι ίδιες τη ζωή τους αποδεικνύοντας ότι δεν εξαρτώνται από κανέναν, είτε αυτός λέγεται φίλος, είτε συγγενής είτε σχέση.
Χαράζουν μόνες το μονοπάτι τους και το διασχίζουν περήφανα με βάδισμα σταθερό.
Δεν άφησαν τη ψυχή τους να θυσιαστεί σε δήμιους που συνάντησαν. Δεν έσβησαν την εσωτερική τους φλόγα φοβούμενες μην καούν, παρά προτίμησαν να κάψουν στο πέρασμά τους ό,τι τους στάθηκε εμπόδιο.
Κάποιες μεγαλώνουν μόνες ένα παιδί γιατί έχουν επίγνωση της σημαντικότητας του ρόλου τους και ξέρουν ν’αντεπεξέλθουν επάξια σε αυτή την αποστολή.
Κοιτούν κατάματα τη ζωή καθώς η ζωντάνια και το σθένος διαπερνούν κάθε τους κύτταρο. Aφήνονται να κλάψουν χωρίς όμως να κλαίγονται.
Κλείνουν την πόρτα σε αδιέξοδες καταστάσεις και τιμούν τα παντελόνια τους καλύτερα από πολλούς άντρες. Ο λόγος τους έχει στιβαρότητα και αλήθεια.
Γνωρίζουν να δίνουν ανιδιοτελώς απλά και μόνο για τη χαρά της προσφοράς, χωρίς να θυματοποιούνται. Ξέρουν να χαρίζουν αλλά να μη χαρίζονται.
Σέβονται τις υπόλοιπες αληθινές γυναίκες και δείχνουν αλληλεγγύη. Το μεγαλείο του χαρακτήρα τους δε χωρά μικρότητες και συμπλεγματικές συμπεριφορές.
Δεν καταπατούν τις επιθυμίες τους για χάρη της κοινής γνώμης. Σιχαίνονται τους συμβιβασμούς και τα “περίπου”. Απόλυτα αγαπούν και εξίσου απόλυτα φεύγουν αν νιώσουν ότι τις υποτιμούν και δεν τις σέβονται.
Είναι αυθεντικές και δε χρησιμοποιούν τεχνάσματα και στρατηγικές για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Τιμούν τις επιλογές και το παρελθόν τους. Ξέρουν να συγχωρούν και να κατανοούν την ανθρώπινη ευαλωτότητα.
Αγαπούν τον εαυτό τους, έγιναν φίλες με τις ανασφάλειες και τις ατέλειες τους και δε θυσιάζουν τη μοναχικότητά τους στο βωμό μετριοτήτων.
Έχουν άποψη, αντίληψη και δεν εντυπωσιάζονται από την ισχύ, τα χρήματα και καθετί υλικό. Τις κερδίζεις μόνο με το πνεύμα, το ανοιχτό και ανεκτικό μυαλό, την ταπεινότητα και την ευγένεια των συναισθημάτων σου.
Δεν εμπλέκονται σε παιχνίδια εξουσίας γιατί γνωρίζουν να μη σπαταλούν το χρόνο και την πολύτιμη ενέργειά τους.
Δεν αλλοιώνουν τη γνησιότητά τους για κανέναν. Δείχνουν αυτό που πραγματικά είναι χωρίς το φόβο για το αν θα γίνουν αρεστές. Δεν ψάχνουν το άλλο τους μισό γιατί γεννήθηκαν Ολόκληρες. Θέλουν μόνο ένα σύντροφο να συμβαδίσουν ισότιμα και με αγάπη.
Σκότωσαν μέσα τους προ πολλού το αγαθό ρομαντικό κοριτσάκι και ενηλικιώθηκαν ψυχικά ώστε να αντιμετωπίσουν τα Θηρία εκεί έξω.
Γνωρίζουν την εσωτερική τους Δύναμη και τη χρησιμοποιούν για να ξεπερνούν τα όριά τους και ν’ανατρέπουν τα αναπότρεπτα.
Δεν είναι διαχειρίσιμες κι ακόμα κι αν γίνουν για ένα διάστημα, έρχεται στιγμή που η καταπιεσμένη ορμή τους τα τινάζει όλα στον αέρα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και δεν τις πατρονάρεις με κανέναν τρόπο.
Στις Γυναίκες αυτές δεν βάζεις εύκολα χαλινάρι γιατί είναι ατίθασες φύσεις. Γεννημένες για την Ελευθερία δεν αντέχουν να εγκλωβίζονται σε στερεότυπες κοινωνικές νόρμες ακολουθώντας μοτίβα ζωής προκατασκευασμένα από τους αλλους.
Συνήθως είναι μόνες γιατί το Ατόφιο Υλικό απ’το οποίο είναι φτιαγμένες, τρομάζει τις φτηνές προσμίξεις που τις προσεγγίζουν. Ελάχιστοι τολμηροί έχουν το θάρρος και την υπομονή να φτάσουν στο βαθύτερο πυρήνα αυτών των υπάρξεων και να γοητευτούν. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπαίνουν στον κόπο να σκαρφαλώσουν τα ορθωμένα τείχη.
Λίγοι θα τις εκτιμήσουν και ακόμα λιγότεροι θ’αξιωθούν να τις κατακτήσουν.
Αν πέρασε από τη ζωή σου μια τέτοια Γυναίκα φίλε μου, ή που δεν την πήρες χαμπάρι, ή που στα έκανε όλα στάχτη και δεν θα ξεχάσεις τα συντρίμμια της ποτέ…
Της Κατερίνας Αλεξοπούλου
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button