Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ιδού το αληθινό δέντρο που «περπατάει» όπως αυτά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Το παράξενο δέντρο βραβεύτηκε σε διαγωνισμό

Ένα παράξενο, γιγάντιο δέντρο με ένα ζευγάρι κορμούς που μοιάζουν με πόδια σε κίνηση το οποίο μοιάζει με πλάσματα Ent από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στέφθηκε το Δέντρο της Χρονιάς σε διαγωνισμό στη Νέα Ζηλανδία που είναι η χώρα καταγωγής του Πίτερ Τζάκσον σκηνοθέτη της κινηματογραφικής μεταφοράς των βιβλίων του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιεν και εκεί πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων των ταινιών.

Το παράξενο δέντρο, το οποίο έχει το παρατσούκλι «δέντρο που περπατά» επειδή μοιάζει σαν να διασχίζει ένα χωράφι, είναι ένα βόρειο rātā (Metrosideros robusta) και πρόκειται για ένα από τα ψηλότερα ανθισμένα είδη δέντρων της Νέας Ζηλανδίας που μπορεί να ζήσει έως και 1.000 χρόνια. Οι ρίζες και τα μακριά κλαδιά του που μοιάζουν με μπράτσο κάνουν το δέντρο να μοιάζει με την φυλή Ent, τα πλάσματα που μοιάζουν με δέντρα και φυλάνε τα δάση της Μέσης Γης.

Το δέντρο στέκεται μόνο του στη μέση μιας μεγάλης μάντρας δίπλα σε ένα νεκροταφείο στη δυτική ακτή του νότιου νησιού. Έχει ύψος 32 μέτρων ανάλογο με αυτό ενός επταώροφου κτιρίου.

Naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button