Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ιδού η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα (βίντεο)

Εντυπωσιακό φουτουριστικό όχημα υπόσχεται επανάσταση στις μεταφορές μέσα στις πόλεις

Δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια για το ποια θα καταφέρει να παρουσιάσει την πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα στον κόσμο. Το Razor Flying Motorbike ήταν το όχημα που προσπαθούσε να δημιουργήσει η Jetpack Aviation αλλά η εταιρεία από την Καλιφόρνια ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διέκοψε την προσπάθεια για να επικεντρωθεί σε μεγάλα, γρήγορα στρατιωτικά drones.

Έτσι η εταιρεία UDX από την Τσεχία απέμεινε μόνη να προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα ένα τέτοιο όχημα. Η UDX κατασκευάζει μια ιπτάμενη μοτοσυκλέτα που έχει ονομάσει Airwolf της.  Πρόκειται για ένα διθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης και βρίσκεται στη τελική φάση δημιουργίας λειτουργικού πρωτότυπου. «Αποστολή μας είναι να κάνουμε την πτήση προσβάσιμη σε όλους» λέει ο Γίρι Μαντέγια συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της UDX η οποία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής υποψήφιων πελατών που θα μπορούν να κάνουν μια δοκιμαστική πτήση με το πρωτότυπο όχημα.

Τα χαρακτηριστικά

Το όχημα θα αποτελείται από ανθρακονήματα και θα διαθέτει έλικες προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης από την ιταλική εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων VasyFan. Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα θα παράγονται από την Τσέχικη MGM Compro, ενώ οι κυψέλες μπαταρίας πιθανότατα θα προέρχονται από την Tesla.
Το Airwolf διαθέτει επίσης και φτερά για να μπορεί να πετάξει ως συμβατικό αεροσκάφος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το πρωτότυπο Airwolf θα έχει αυτονομία αρχικά περίπου 50 χλμ. και με την πρόοδο της μπαταρίας και τη βελτιστοποίηση του όλου συστήματος κίνησης η αυτονομία θα διπλασιαστεί φτάνοντας τα 100 χλμ. Το Airwolf θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα θα έχει τα 200 χλμ./ώρα. Εκτός από την χρήση του ως ιδιωτικό μεταφορικό μέσο η εταιρεία λέει ότι η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα της θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αποστολές έρευνας και διάσωσης ανθρώπων.
Για να πάρει κάποιος άδεια να πετάξει με το Airwolf θα χρειαστεί να κάνει εκπαίδευση 50 ωρών. Η εταιρεία σχεδιάζει να ρίξει το όχημα της στην αγορά μέσα σε διάστημα τριών ετών σε μια τιμή περίπου 375 χιλιάδων δολαρίων.

Naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button