Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Θύματα των … φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Θύματα των φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου, και μάλιστα στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος του προηγούμενου μήνα, δύο εφοριακοί πήγαν στη Λίνδο και πραγματοποίησαν έλεγχο στο σύλλογο ονηλατών Λίνδου «Ο Κλεόβουλος».

Ο σύλλογος όπως είναι γνωστό, έχει στην κατοχή του τα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούν οι τουρίστες για να ανεβαίνουν στην ακρόπολη της Λίνδου.

Οι εφοριακοί που πήγαν εκείνη τη μέρα για έλεγχο διαπίστωσαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για τα πέντε εισιτήρια αξίας 5 ευρώ που πωλήθηκαν όπως έπρεπε και ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

Βεβαίωσαν μάλιστα την παράβαση και επέβαλαν πρόστιμο που έφτασε συνολικά τα 4.250 ευρώ.

Φυσικά η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των μελών του συλλόγου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες για να αποτυπώσει τις απόψεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο σύλλογος έκανε γνωστό ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση επί του θέματος και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν από πλευράς του οι ενέργειες που γίνονται.

Το γεγονός ότι οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και τα γαϊδουράκια της Λίνδου, δείχνει ότι στο πεδίο των ελέγχων έχει ενταχθεί κάθε οικονομική δραστηριότητα που επιτελείται στα νησιά.

Οι εντολές που έχουν πάρει οι εφοριακοί είναι να ελέγχουν τα πάντα, για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να επιβάλουν πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση του νόμου

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button