Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Πολιτική

Θετική Απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού,  Λίνας Μενδώνη στην παρέμβαση της Μαριλένας Σούκουλη- Βιλιάλη για Μουσείο Φενεού και Διαδρομές Νεμέας.

  Η Βουλευτής Κορινθίας, κυρία Μαριλένα Σούκουλη- Βιλιάλη, με παρέμβαση της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών για το ζήτημα της διασύνδεσης της πολιτιστικής πολιτικής και της περιφερειακής ανάπτυξης έθεσε στην Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, μεταξύ άλλων το ζήτημα του Μουσείου του Φενεού και των πολιτιστικών διαδρομών της Νεμέας. Η απόκριση της Υπουργού Πολιτισμού ήταν απολύτως θετική.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη, ανέφερε:

  “Το Μουσείο Φενεού, νομίζω, ότι φέτος θα είναι ανοιχτό το καλοκαίρι, διότι έχουμε αρκετό αριθμό ΙΔΟΧ προσωπικού. Ξέρετε, ότι οι προσλήψεις Προσωπικού Ορισμένου Χρόνου καθορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του ακολουθεί νόμο που διαρκώς μειώνει αυτές τις προσλήψεις. Αυτό το οποίο ενδεχομένως να χρειάζεται μία νομοθετική ρύθμιση και τουλάχιστον εγώ θα τη δουλέψω με τους συνεργάτες μου, είναι σε τέτοιες περιοχές και όπου είναι μικρά μουσεία που δεν μπορεί να τα υποστηρίξει μόνο το Υπουργείο, όχι για λόγους οικονομικούς, αλλά για λόγους προσωπικού, να νομοθετήσουμε ίσως να γίνεται μία Σύμβαση, να υπάρχει δυνατότητα, γιατί γι’ αυτό δεν υπάρχει, μιας προγραμματικής Σύμβασης με τους Δήμους, να δίνουμε εμείς τα χρήματα, αν έχουν πιο εύκολες διαδικασίες να μπορούν να παίρνουν κόσμο εκείνοι. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε”.

Ενώ όσον αφορά την πρόταση της βουλευτού για τις πολιτιστικές διαδρομές στην Νεμέα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

 “Η Νεμέα είναι μία καταπληκτική διαδρομή και εδώ πρέπει πολύ να ασχοληθούμε, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διότι είναι αυτά τα καταπληκτικά οινοποιεία που έχει η περιοχή. Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού, ήδη έχει θεσμοθετηθεί από τη δική μας Κυβέρνηση, ο  DMO.

Επομένως, υπάρχουν τα εργαλεία. Εδώ, χρειάζεται με τοπική πρωτοβουλία, να μας μαζέψτε όλους και να δείτε, τι θέλετε από τον καθένα. Οργανώστε το, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να γίνει αυτό. Ανάπτυξη συνεργειών θέλουμε.”

Η Βουλευτής Κορινθίας,  κυρία Μαριλένα Σούκουλη –Βιλιάλη, ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, για το συνεχές ενδιαφέρον της για την Κορινθία και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα συγκεκριμένα  θέματα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button