Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Θεσσαλονίκη: 61χρονος σκηνοθέτησε τη… ληστεία του -Σπατάλησε 140.000 ευρώ και δεν ήξερε πώς να το δικαιολογήσει

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης «σκηνοθετημένης» ληστείας.

Εγκέφαλος της «ληστείας» ένας 61χρονος, ο οποίος στις 4 Ιουλίου κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές ότι, ενώ βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την αποβίβασή από το όχημά στο οποίο επέβαινε, δύο άτομα, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος το χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ.

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και την εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 61χρονος κατήγγειλε ψευδώς το προαναφερόμενο περιστατικό, προκειμένου να αιτιολογήσει την τμηματική ανάλωση του παραπάνω ποσού.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η οικογένεια του 61χρονου απέκτησε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από την πώληση ενός οικοπέδου. Ο 61χρονος ήταν εκείνος που κρατούσε τα χρήματα, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, τα ξόδεψε για να προσφέρει πράγματα στη γυναίκα του και στο παιδί του. Έτσι, όταν τα χρήματα του τελείωσαν, μην ξέροντας πως να δώσει εξηγήσεις σκηνοθέτησε τη ληστεία. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κανένα τραύμα με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να σκαλίζουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του, για τα αδικήματα της «Ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος» και «Ψευδορκίας».

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

t
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button