
Η φωνή της Κορινθίας στις Βρυξέλλες: Ο Παναγιώτης Λουζιώτης στο European Parliament of Enterprises 2025
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας εκπροσώπησε την ελληνική επιχειρηματικότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η Κορινθία είχε δυναμική παρουσία στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Παναγιώτης Λουζιώτης, συμμετείχε στην 7η διοργάνωση του European Parliament of Enterprises™ (EPE 2025), που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2025 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων (Eurochambres), συγκέντρωσε πάνω από 700 επιχειρηματίες από 43 χώρες της Ευρώπης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν θέση και να «ψηφίσουν» πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Λουζιώτης συμμετείχε ενεργά στις εργασίες και τις ψηφοφορίες της ολομέλειας, μεταφέροντας τη φωνή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Κορινθίας και της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σκηνή.
Στο επίκεντρο οι ΜΜΕ, η ενεργειακή προσιτότητα και η ψηφιακή μετάβαση
Η φετινή διοργάνωση επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
-
Ενίσχυση της Ενιαίας Αγοράς,
-
Ενεργειακή προσιτότητα για τις επιχειρήσεις,
-
Μείωση της γραφειοκρατίας, και
-
Στήριξη των ΜΜΕ στις προκλήσεις της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΕΕΕ, με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και στρατηγική προσέγγιση, ανέδειξε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τόνισε την ανάγκη για μια πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά.
Η Κορινθία στην καρδιά της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας
Με τη συμμετοχή του στο EPE 2025, το Επιμελητήριο Κορινθίας αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του να στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα, να διευρύνει τους ορίζοντές της και να ενισχύει τη φωνή των μικρών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου στην ευρωπαϊκή αγορά.
«Η παρουσία μας στις Βρυξέλλες δεν είναι απλώς συμβολική. Είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η φωνή των ελληνικών επιχειρήσεων στα κέντρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων», ανέφερε ο κ. Λουζιώτης.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας συνεχίζει να αποτελεί θεσμικό εκφραστή των τοπικών ΜΜΕ, ενισχύοντας τον ρόλο της Κορινθίας στον ευρωπαϊκό επιχειρηματικό χάρτη.
📎 Περισσότερες πληροφορίες:
https://bit.ly/48Z065d & https://bit.ly/4nGJFhI



