Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η Τενερίφη έγινε… Αθήνα: Αλλαξαν ονόματα οι δρόμοι, όλα έγιναν ελληνικά -Ο ρόλος του Ματ Ντέιμον [εικόνες & βίντεο]

Σε… μνημονιακή Αθήνα έχει μεταμορφωθεί η Τενερίφη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας «Τζέισον Μπορν» με τον Ματ Ντέιμον, η οποία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στην Αθήνα.

Η ταινία του υπερ-κατασκόπου θα γυριζόταν στην Αθήνα, ωστόσο, η ελληνική γραφειοκρατία «έδιωξε» τους συντελεστές των χολιγουντιανών παραγωγών οι οποίοι προτίμησαν τελικά να τη γυρίσουν στην Τενερίφη και να στήσουν εκεί σκηνικό… Αθήνας.

Η Σάντα Κρουζ γέμισε με ελληνικές πινακίδες, περίπτερα, ελληνικές σημαίες, αστυνομικούς, διαδηλωτές και κηδειόσημα προκειμένου να στηθεί το σκηνικό έντασης που επικρατούσε στην ελληνική πρωτεύουσα μετά την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου.

 

 

Ετσι, οι επισκέπττες της Τενερίφης τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε μια μικρή… σύγχυση καθώς στους δρόμους βλέπουν πινακίδες με τα ονόματά τους στα ελληνικά! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις διαφημιστικές πινακίδες που είναι επίσης στα ελληνικά!

Στο πρώτο σετ γυρισμάτων που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους ΜΑΤ, δακρυγόνα και πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα που πολλές φορές έχουμε δει στους αθηναϊκούς δρόμους «Ματώσαμε αρκετά, πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε αρκετά».

Επίσης, σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και μια εικόνα με μια ελληνική σημαία στην οποία αναγράφεται ένα μεγάλο «Οχι» παραπέμποντας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Οπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πάντως, η παραγωγή έχει κάνει τόσο καλή δουλειά, που τα αποτελέσματα είναι άκρως ρεαλιστικά, παραπέμποντας ευθέως στην Αθήνα της κρίσης.

Τα γυρίσματα στο ισπανικό νησί θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα και θα κλείσουν στο βόρειο αεροδρόμιο της Τενερίφης.

Την ίδια ώρα η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δημοσίευσε μέρος συνέντευξης του Ματ Ντέιμον, που μιλά για την ταινία και ο οποίος αποκαλύπτει ότι μέρος των γυρισμάτων θα γίνουν και στην Ελλάδα. «Ξεκινάμε στην Ελλάδα, ξέρετε την πηγή της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός που έχει το ρόλο του Τζέισον Μπουρνέ.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η πρεσβεία των ΗΠΑ περιγράφει την ταινία ως μια περιπέτεια «στη λιτότητα που μαστίζει την Ευρώπη κσι στον μετά τον Εντουαρντ Σνόουντεν εποχή», ενώ σημειώνει ότι ο Ματ Ντέιμον έχει αποκαλύψει ότι τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στο Λας Βέγκας.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button