Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η συγκινητική ιστορία του πατέρα που αφοσιώθηκε στη δημιουργία βιονικού χεριού για το παιδί του.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης ενός πατέρα για το παιδί του.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Είναι κάποιες ιστορίες που σου αγγίζουν την καρδιά. Αυτή είναι και η περίπτωση του πρώην λέκτορα Ψυχολογίας, Ben Ryan και του γιου του.

Ήταν μόλις 10 ημερών, όταν ο μικρός έχασε το χέρι του. Τότε οι γιατροί είπαν τη σκληρή αλήθεια: δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι`αυτό. Η δύναμη της αγάπης του πατέρα προς το παιδί του και η πίστη ότι θα μπορούσε να έχει στο μέλλον μια φυσιολογική ζωή με δύο χέρια, τον οδήγησε να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να αφοσιωθεί με πλήρες ωράριο στην ανάπτυξη ενός βιονικού χεριού.

`Όπως δήλωσε ο σπουδαίος πατέρας, άντλησε την έμπνευση για την τελική κατασκευή βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο οι αράχνες κουνούν τα πόδια τους.

 Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, ο  βραχίονας θα λειτουργήσει ως συσκευή κατάρτισης για νέους ακρωτηριασμένους, που θα τους επιτρέπει να προσαρμόζονται καλύτερα σε πιο εξελιγμένες εκδόσεις όταν μεγαλώνουν. Διάφοροι κρατικοί φορείς στην Ουαλία έχουν δώσει επαίνους στη νέα αυτή κατασκευής. Το χέρι αυτό “έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη φροντίδα των βρεφών με προβλήματα στα άκρα” σύμφωνα με τον διευθυντή Καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Betsi Cadwaladr, Δρ. Νέφιν Γουίλιαμς.

Πηγή:

 news.sky.com

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button