Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η πρόσφυγας με το μωρό στην αγκαλιά σαν την Παναγία με το Χριστό -Η συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου [εικόνες]

Στις ομοιότητες της ιστορίας της γέννησης του Χριστού με αυτές των προσφύγων εστιάζει το QZ παρουσιάζοντας ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα.

«Η ιστορία των Χριστουγέννων είναι πέρα από όλα τα άλλα και η ιστορία μιας οικογένειας από τη Μέση Ανατολή που αναζητά καταφύγιο. (…) 2,2 δισ. Χριστιανοί έχουν στήσει φάτνες αναπαριστώντας τη θεία γέννηση στις οποίες ζώα και επισκέπτες βρίσκονται γύρω από τον νεογέννητο Χριστό. Ο γιος του Θεού γεννήθηκε σε ένα στάβλο, σύμφωνα με τη Βίβλο, επειδή η έγκυος μητέρα του, επέστρεφε στη γενέτειρά της τη Βηθλεέμ, από μακριά. Η ιστορία της γέννησης του Χριστού είναι μια αρκετά σύγχρονη ιστορία αν σκεφτεί κανείς πόσες άλλες μητέρες και παιδιά βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Το 2015, πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Οι φωτογραφίες από τις παραλίες στην Ελλάδα και την Ιταλία, από τα σύνορα στη Σλοβενία ​​και την Ουγγαρία, καταγράφουν την οδυνηρή μάχη των προσφύγων για επιβίωση παρά τις αντιξοότητες και παραπέμπουν στην ίδια ιστορία που τιμούμε σήμερα.

Σε μια από τις φωτογραφίες αυτές μια μητέρα, χωρίς καταφύγιο, κρατά στα χέρια της το παιδί της τυλιγμένο με το ειδικό ισοθερμικό κάλυμμα, το οποίο λάμπει στο φως. Σε μια άλλη, ένας νεαρός άνδρας ξαπλώνει εξουθενωμένος από το κολύμπι. Δεν χρειάζεται να προσκυνήσουμε αυτούς τους επιζήσαντες;Τέτοιες σκηνές πόνου διαδραματίζονται καθημερινή. Αλλά αυτή την εβδομάδα που πολλοί στη Δύση γιορτάζουν τις χριστιανικές ρίζες   τους, ίσως θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την καλοσύνη και τη φιλοξενία».

Δύο αδελφές από το Ιράκ περιμένουν το τρένο στα σύνορα Σερβίας-Κροατίας

Η τετράχρονη Ρασίντα από το Κομπάνι

Μια πρόσφυγας κουβαλά στους ώμους της το κοριτσάκι της στη Λέσβο

Γυναίκες Γιαζίντι υφίσταντο τη βία του Ισλαμικού Κράτους

Σύριοι βοηθούν εξαντλημένο από το κολύμπι πρόσφυγα που μόλις έχει φθάσει στις ακτές της Λέσβου

Η 38χρονη πρόσφυγας Αμα Χάιντερ με τον 22χρονο γιο της στο νοσοκομείο της Κω

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button