Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η Νιγηριανή, η «βασίλισσα του κυνηγιού», που από αντιλόπες κυνηγάει μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Η Αίσα Μπακάρι Γκόμπι είναι η Νιγηριανή «βασίλισσα του κυνηγιού» που από αντιλόπες κυνηγάει μαχητές της Μπόκο Χαράμ. Από την Ηλιάνα Φασόλη.
Η Αίσα Μπακάρι Γκόμπι είναι η Νιγηριανή καλλονή, «βασίλισσα του κυνηγιού» που από αντιλόπες κυνηγάει μαχητές της Μπόκο Χαράμ. Είναι 38 ετών και μεγάλωσε στο δάσος της Σαμπίσα, σε ένα μικρό χωριό ονόματι Νταγκού, στο οποίο εισέβαλαν πριν από δύο χρόνια οι ακραίοι ισλαμιστές.«Η Μπόκο Χαράμ με γνωρίζει και με φοβάται. Περιμένω να με καλέσουν ξανά στην διάσωση των γυναικών και των παιδιών του Ντάγκου, όμως δεν ξέρω αν θα μας δώσουν περισσότερα όπλα», υποστηρίζει η ίδια.

Οι εισβολείς άφησαν πίσω τους πολλούς νεκρούς, ενώ πήραν μαζί τους  νεαρά κορίτσια ως λάφυρα, ανάμεσα τους και η αδελφή της Αίσα. Για εκείνη, ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση.

Πάντως, αν και μουσουλμάνα, ακολουθεί τις αρχαίες αφρικανικές θρησκευτικές παραδόσεις κουβαλώντας μαζί της για φυλαχτό και ένα μαντζούνι, σύμφωνα με τον Guardian. Με τους συμπολεμιστές της συνεννοείται με νοήματα και ήχους ζώων ή πουλιών.

Ωστόσο, παρότι έχει σώσει χιλιάδες ζωές, δεν έχει εντοπίσει ακόμα τη μικρή αδερφή της. Έτσι, η δίψα της για εκδίκηση παραμένει ακόμα προσπαθώντας να συνεχίσει την αποστολή της.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button