Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η «Κιβωτός του Νώε» θα σαλπάρει στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας (Photos)

Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ένας Ολλανδός ξυλουργός που κατασκεύασε το πιστό αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε. Ο Johan Huibers έφτιαξε πριν τέσσερα χρόνια την απομίμηση του βιβλικού πλοίου, το οποίο σχεδιάζει να σαλπάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η κιβωτός κόστισε στον κατασκευαστή της 1,6 εκατομμύρια δολάρια και τώρα λειτουργεί στο Άμστερνταμ ως τουριστική ατραξιόν. Με εμβαδόν μεγαλύτερο από αυτός ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και πέντε ορόφους, η κιβωτός του Huibers  μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

 

Οι διαστάσεις της είναι παρόμοιες με αυτές της Κιβωτού του Νώε, όπως περιγράφονται στη Βίβλο. Μέσα στο πλοίο έχουν τοποθετηθεί ζευγάρια ξύλινων ζώων μέσα σε λιμνούλες και στάβλους, που μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες.

Παρότι ο τελικός προορισμός του πλοίου είναι η Βραζιλία, όπου θα φτάσει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ο Johan Huibers σχεδιάζει να επισκεφτεί με την κιβωτό του και τα λιμάνια του Μοντεβιδέο, του Μπουένος Άιρες, της Αβάνας, του Παναμά, του Σιάτλ και του Σαν Φρανσίσκο.

Ο διευθυντής του ιδρύματος «Κιβωτός του Νώε», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που συγχρηματοδοτεί τη ναυπήγηση της κιβωτού επισημαίνει ότι ο απώτερος σκοπός είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για να ανοίξει το κέντρο «Κιβωτός της Ελπίδας». Η «Κιβωτός της Ελπίδας» θα στηρίξει κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στη Βραζιλία και κατόπιν και σε άλλες χώρες.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button