Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Η Βόρεια Μακεδονία αμφισβητεί την ελληνικότητα του Γιώργου Λάνθιμου

Σάλο έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας πως ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι γνήσιος Έλληνας αλλά κατάγεται από ένα χωριό που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας, η κινηματογραφική τεχνική του Γιώργου Λάνθιμου δεν έχει καμία σχέση με την τεχνική των Ελλήνων σκηνοθετών, ενώ ο τρόπος που χρησιμοποιεί τους ευρυγώνιους φακούς είναι παραδοσιακά βορειομακεδονικός.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας απειλούν να τινάξουν στον αέρα την τελετή των βραβείων Όσκαρ, αφού οι διοργανωτές δεν ξέρουν αν θα πρέπει να σηκωθεί η ελληνική σημαία και να ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, αν ο Γιώργος Λάνθιμος καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι Λάνθιμος Χούλιγκανς ετοιμάζονται να κάνουν ντου στη Βόρεια Μακεδονία, για να υπερασπιστούν την ελληνικότητα του Γιώργου Λάνθιμου.

Παράλληλα, λίγο πριν την απονομή των βραβείων Όσκαρ θα γίνουν συλλαλητήρια στην Αθήνα και στο Λος Άντζελες με κεντρικό σύνθημα «Μην παραχαράσσετε το σινεμά, γιατί θα σας ρίξουμε στα γκρεμά».

Εν τω μεταξύ, νέες ελπίδες στην Ελλάδα για τα Όσκαρ δίνει η αποκάλυψη πως ο Αλφόνσο Κουαρόν έχει ελληνικές ρίζες.

Ο Κουαρόν -που είναι το μεγάλο φαβορί για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας αλλά και Καλύτερης Ταινίας με το Ρόμα- φέρεται να κατάγεται από την Ικαρία και να βρέθηκε στο Μεξικό κατά λάθος, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας πατέρας του που τον αναζήτησε στο Πάμε Πακέτο.

Ελληνικές ρίζες έχει και ο Σπάικ Λι, ο οποίος είναι ξάδερφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button