
Η αρχή του τέλους – Νέος εφιάλτης για ΝΔ και Μητσοτάκη – Δεν μπορούν να περάσουν…γραμμή στα μέσα ενημέρωσης
Ο χώρος των ΜΜΕ από υπερόπλο της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πλέον κινδυνεύει να γίνει …όπλο κυβερνητικής καταστροφής
Ούτε ο πιο απαισιόδοξος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν περίμενε μια κυβέρνηση που είχε την υπεροπλία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για έξι και πλέον χρόνια, να βιώνει έναν τηλεοπτικό και όχι μόνο εφιάλτη σε ότι αφορά το πέρασμα της …γραμμής.
Φαίνεται πως η απόφαση των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα κανάλια, είναι ότι έχουν ξεγράψει πλέον τον Μητσοτάκη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και αυτό κάνει την πορεία προς τις εκλογές κάτι σαν ένα τοπίο στην επικοινωνιακή ομίχλη.
Ο χώρος των ΜΜΕ από υπερόπλο της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις πλέον κινδυνεύει να γίνει …όπλο κυβερνητικής καταστροφής.
Τα λάθη και οι αλαζονικές συμπεριφορές του Μαξίμου, έχουν οδηγήσει στην απέναντι όχθη τα Media.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την τραγωδία των Τεμπών είναι εξαφανισμένο, από τα ΜΜΕ, τηλεοράσεις και εφημερίδες, κάτι που σε άλλες εποχές θα έπαιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ και τούμπαλιν.
Την ίδια αντιμετώπιση έχει και το …πακέτο της ΔΕΘ που μπορεί να παίζει αλλά όχι με τον τρόπο που συνήθιζε να παίζει με θέματα που …πούσαρε η κυβέρνηση και έχουν ως στόχο να αντιστρέψουν την εικόνα της.
Διπλό χαστούκι
Χαρακτηριστικά είναι σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής και δει της Καθημερινής, που κάνει πρώτο θέμα τα 700 κλειστά σχολεία κάθε χρόνο και το Βήμα, που επιλέγει το: Τι δεν θέλω να ακούσω στην ΔΕΘ.
Και όλα αυτά επτά μέρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην Διεθνή Εκθεση που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μαξίμου θα ήταν το αφετηριακό σημείο για την επιστροφή της ΝΔ σε καλύτερες μέρες και σε ποσοστά που θα ξεπεράσουν το 25% που βρίσκεται.
Πλέον, ακόμη και το ποσοστό των ευρωεκλογών μοιάζει επιτυχία για την κυβέρνηση μέσα στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και με μια σειρά εκκρεμότητες που θα κάνουν ακόμη δυσκολότερη την πραγματικότητα για το Μαξίμου.
Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν κατάφερε με την συνταγή του όλοι φταίνε για τα σκάνδαλα, να αντιστρέψει το κλίμα επικοινωνιακά, αλλά τα όσα έρχονται με την ευρωπαική εισαγγελία να δίνει…μασημένη τροφή στα media προμηνύουν μια καταιγίδα, η οποία θα καταφέρει να πλήξει καίρια το όποιο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και στα όσα υποστήριζε περί πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού.
Η μάλλον ο εκσυγχρονισμός του
Μητσοτάκη, ελάχιστα απέχει από τον…εκσυγχρονισμό του Σημίτη (πολιτικού μέντορα του κ. Μητσοτάκη) που στη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησής του, η διαφθορά έσπαγε ταμεία και στο τέλος τον οδήγησε στην έξοδο από το Μαξίμου.
Αν δε αναλογιστούμε ότι ο πόλεμος με τους επιχειρηματίες είναι μόλις στην αρχή, τότε κανείς δεν μπορεί να “διαβάσει” σήμερα που μπορεί να οδηγήσει αυτή η σύγκρουση.
Τα περιφερειακά Μέσα
Δεν είναι σύμπτωση ότι πλέον η μόνη mediaκη ελπίδα του Μητσοτάκη είναι τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, για τα οποία η κυβέρνηση ετοίμασε ένα νομοσχέδιο “δώρο” για να μπορέσει να κτίσει συμμαχίες τουλάχιστον μαζί τους, καθώς τα “μεγάλα κανάλια” στη συντριπτική τους πλειοψηφία πυροβολούν αδιακρίτως τον πρωθυπουργό και μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη.
Τα όσα συμβαίνουν έχουν φέρει το Μαξίμου σε απόγνωση γιατί τώρα συνειδητοποιούν τα λάθη του,ς αλλά και τη μοναξιά τους.
Από την οποία το διακομματικό πάρτυ προσλήψεων που στήνουν στην ΕΡΤ, δεν πρόκειται φυσικά να τους σώσει. Ας ρωτήσουν τους προκάτοχούς τους να τους ενημερώσουν ότι ως είθισται όταν το πλοίο βουλιάζει εκείνα που το αδειάζουν πρώτα για να σωθούν είναι τα ποντίκια.
Και το σύστημα Μητσοτάκη έχει γεμίσει από αυτά, που θα είναι τα πρώτα που θα το εγκαταλείψουν, καθώς έχουν μάθει να…χορεύουν στο ρυθμό που επιλέγουν να τους κτυπούν οι εργοδότες τους. Ο πρωθυπουργός που το διαπιστώνει πλέον αυτό, βράζει με αρκετούς, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα πλέον, καθώς έπεσε στο mediakο λάκκο που έσκαβε για τους αντιπάλους του.