
Επανεμφάνιση Κώστα Καραμανλή και νέος «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου
Την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται μεγάλη κριτική για συγκεντρωτισμό και αυταρχικές πρακτικές.
Πονοκέφαλος επικρατεί στο Μαξίμου από τη νέα εμφάνιση που θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στις 15 Οκτωβρίου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα γίνει στη παλιά Βουλή, προς τιμή της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος της Βουλής.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, τον κοινοβουλευτισμό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου στις ημέρες μας. Όλα αυτά αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω και της συγκυρίας, όπου η κυβέρνηση δέχεται μεγάλη κριτική για συγκεντρωτισμό και αυταρχικές πρακτικές (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ κ.α).
Σημειώνεται, ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μιλήσει δημόσια από την τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ (23/7), όπου ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αποδομήσει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, κάνοντας λόγο για «μακάρια ακινησία». Στο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία, καθώς τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς πυκνώνει τις κινήσεις του στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση νέου κόμματος, η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή δίνει ένα σήμα κινητικότητας των δύο πρώην πρωθυπουργών, που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ειδικά για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Στο ίδιο πάνελ θα είναι και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πανεπιστημιακός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης και η πανεπιστημιακός Μερόπη Σπυροπούλου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.



