Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η απόκοσμη γοητεία της ερήμου Hameem…

Δεν μπορείς να πιστέψεις πως οι φωτογραφίες ενός ταξιδιώτη με τις καμήλες του που διασχίζουν την έρημο Hameem, μπορούν να είναι αληθινές.
Τραβήχτηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, στην όχι και τόσο μακρινή έρημο Hameem, στα Δυτικά σύνορα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο φωτογράφος των Getty images Karim Sahib επέλεξε αυτή την περιοχή, 170 χιλιόμετρα μακριά από το κοσμοπολίτικο Abu Dhabi για να καταγράψει με τη μηχανή του αυτούς που τολμούν να τη διασχίσουν.

Στην άκρη του Empty Quarter, της τεράστιας ερημικής έκτασης που καλύπτει το νότιο κομμάτι της Αραβικής χερσονήσου, η Hameem και οι αμμόλοφοί της καθηλώνουν με την εξωγήινη ομορφιά τους. Είτε τη διασχίσεις σε μια παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο γραμμή, είτε για τους πιο τολμηρούς, ο δρόμος σε φέρει μακριά από κάθε ίχνος πολιτισμού, οι εικόνες είναι μοναδικές.

Ο Sahib στο φωτογραφικό του ταξίδι βρήκε αρκετές καμήλες και έναν μόνο τολμηρό Άραβα, που αψηφώντας τη ζέστη περπατάει στα σβησμένα μονοπάτια αιώνων. Είναι δύσκολο, κοιτώντας το αποτέλεσμα της επίσκεψής του, να πιστέψεις πως οι φωτογραφίες του τραβήχτηκαν στον πλανήτη μας και όχι σε κάποιον μακρινό.  Είναι αδύνατο, να μη σου μπει στο μυαλό η σκέψη πως κάποιες από αυτές είναι ίσως πίνακες ζωγραφικής από τα χέρια ταλαντούχου καλλιτέχνη. Και όμως, η φύση μπορεί να μαγεύει και ειδικά όταν την κοιτάς με μια πολύ ιδιαίτερη ματιά…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button