Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ηχηρό μήνυμα Μέρκελ: Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη

«Για εμένα, δεν υπάρχει θέμα δύο ταχυτήτων εντός της ευρωζώνης» τόνισε η Μέρκελ, και συμπλήρωσε: «Η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενιαία. Και αυτό που συμφωνήσαμε πρέπει να γίνει από κοινού, από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του «τσάρου» της γερμανικής οικονομίας, που μόλις χτες διαμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις ή το Grexit.

«Η πίεση στους Έλληνες για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί ώστε (η ελληνική οικονομία) να γίνει ανταγωνιστική, σε διαφορετική περίπτωση (η χώρα) δεν μπορεί να μείνει στη νομισματική ένωση», υποστήριξε ο Σόιμπλε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να υπάρξει μόνο σε περίπτωση αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μάριο Ντράγκι ταξίδεψε στο Βερολίνο για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την κ. Μέρκελ, με πληροφορίες ξένων πρακτορείων να αναφέρουν ότι στο «τραπέζι» ετέθη και το ζήτημα της Ελλάδας.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button