Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμβαίνει στο Λουτράκι

Στον Διεύθ. τεχνικών υπηρεσιών, η επιστολή των ενισταμένων κατοίκων & επιχειρηματιών σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης που χάνονται με το Open Mall!

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, με την παρούσα, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι, ήδη, σε μία μόνο ημέρα, έχουν συλλεχθεί άνω των 100 υπογραφών κατοίκων και επιχειρηματιών του Λουτρακίου ( κι αν χρειαστεί θα συλλεχθούν πολλές περισσότερες) με τα αιτήματα που σας εκθέτονται παρακάτω.

Με πίστη σε εσάς και πεποίθηση ότι οι αρχές του τόπου δεν έχουν πρόθεση να κάνουν συνειδητή ζημιά στην πόλη μας, ζητάμε να εφαρμοστούν στην πράξη, αυτά τα αιτήματα (κάποια εξ αυτών έχουν αποφασιστεί και από το δημοτικό συμβούλιο) ούτως ώστε, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η ελκυστικότητα, του επιχειρηματικού της κέντρου,( συμπεριλαμβανομένου και των καταστημάτων της παραλίας) πρώτου ξεκινήσει η αφαίρεση, θέσεων στάθμευσης?️, για το Opel Mall, δια το οποίο υπογραμμίζουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί!

Προς τούτο, προτείνουμε, ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος, την άμεση έναρξη της επιδότησης των καταστηματαρχών για τις ανακαινίσεις των προσόψεων των καταστημάτων, που είναι ενταγμένες στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα!

Ακολουθεί, το πλήρες κείμενο και οι λόγοι δια τους οποίους οι ενισταμενοι κάτοικοι & επιχειρηματίες καταθέτουν υπόμνημα με τα δίκαια και εποικοδομητικά αιτήματα τους:

ΑΊΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΚΑΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ :

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενιστάμενοι κάτοικοι και επαγγελματίες του Λουτρακίου, με την παρούσα, δεν αντιτίθενται στην ανάπλαση για την δημιουργία του Open Mall, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά την αφαίρεση 150 περίπου θέσεων στάθμευσης?️, από τον κεντρικό ιστό του Λουτρακίου, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωση τους.

Αφού κάτι τέτοιο, αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει μία παγκόσμια αρνητική πρωτιά η οποία, ως επικίνδυνη επιπολαιότητα , θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στο φρακάρισμα και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, όλους τους υπόλοιπους δρόμους του Λουτρακίου,οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα στάθμευσης!

Ενώ περαιτέρω, ως παντοτινή καταστροφική συνέπεια στην εμπορική δυναμική του Λουτρακίου, θα έχει, το να μην μπορούν, κάτοικοι, επισκέπτες αλλά και παραθεριστές της πόλης να προσεγγίζουν το κέντρο, αλλά και τα μαγαζιά της παραλίας!

Παρενθετικά σας υπενθυμίζουμε, το τι έγινε το 2016, με την απαγόρευση στάθμευσης στα ανατολικά της Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του τοπικού τύπου, μιλούσαν για διάλυση της πόλης και γι’αυτό, το μετρό αυτό, καθαιρέθηκε αθόρυβα στην πράξη.

Επιπλέον, αιτούμαστε συμπληρωματικά με τα παραπάνω, να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε με επιστολή του το 2019, ο εμπορικός σύλλογος Λουτρακίου, (σας επισυνάπτεται δημοσιευμένη στον τοπικό τύπο) για δημιουργία καινούργιων χώρων στάθμευσης?️, με σκοπό την καλύτερη και ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας.

Εννοείται, πώς για μια πόλη τουριστική, η οποία θέλει να συγκαταλέγεται στις σύγχρονες και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς πόλεις, θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ειδικές θέσεις στάθμευσης?️ για αυτοκίνητα που μεταφέρουν ΑΜΕΑ♿ & ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Τέλος, αιτούμαστε, να ισχύσει και να εφαρμοστεί στην πράξη, η απόφαση του ΔΣ (Αριθ. Αποφ. 10 της 25ης Ιανουαρίου του 2017) η οποία ελήφθη κατόπιν της μελετημένης εισήγησης των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου, σχετικά με την λειτουργία των “λεωφορειοφωλιών” στην Ελ Βενιζέλου, ώστε τα τουριστικά λεωφορεία, να εισέρχονται ανεμποδιστα στην πόλη και στις ειδικά διαμορφωμένες για λεωφορεία θέσεις, να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τουρίστες & επισκέπτες, δίχως να προκαλούν κυκλοφοριακή όχληση.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button