Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Επιμένει ο Μάλοκ: Η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ

Εμμένει στη θέση του υπέρ του Grexit ο οικονομολόγος Τεντ Μάλοκ, που σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να «φύγει τώρα» από την Ευρωζώνη και να επαναχαράξει την δημοσιονομική και νομισματική της πολιτική.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το «φαβορί» για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυρίστηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει αυτό το βήμα είναι να αποφύγει τη σύγκρουση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ μέχρι να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να βγει στις αγορές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μάλοκ εκτίμησε ότι η λειτουργία της Ευρωζώνης προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στα κράτη-μέλη της, που δεν μοιράζονται δίκαια τα οφέλη του ευρώ και προέβλεψε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει κάποια στιγμή την ίδια ισοτιμία με το δολάριο, «προφητεύοντας» για πολλοστή φορά ότι η Ευρωζώνη θα συρρικνωθεί.

Ακόμη, χαρακτήρισε μεγάλη υπερβολή και βαρύ χαρακτηρισμό του ιδίου από τους Ευρωπαίους ως «persona non grata», υπογραμμίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχεται υποδείξεις για τους πρέσβεις των ΗΠΑ που θα διορίσει ανά τον κόσμο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button