Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Επαναστατική εφαρμογή για την αντιμετώπιση των απαγωγών μικρών παιδιών!

Μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα αποδείχθηκε σωτήρια για ένα κοριτσάκι από την επαρχία της κεντρικής Κίνας, το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή, 32 περίπου ώρες μετά την απαγωγή του.

Πρόκειται για μία νέα εφαρμογή του Υπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας, η οποία βοήθησε στον εντοπισμό του παιδιού και του απαγωγέα, σε συνδυασμό με τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου έγινε η απαγωγή.

Η εφαρμογή ονομάζεται Tuanyan και δημιουργήθηκε από την εταιρία Alibaba. Το δίκτυο 5.000 αστυνομικών μπορεί πλέον να ανταλλάσσει ταχύτατα να ανταλλάσσει πληροφορίες (ακόμη και με πολίτες) για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών. Το σύστημα έχει τεθεί σε εφαρμογή  από τις 11 Μαΐου και ήδη έχει αποκτήσει 150.000  followers.

Οι χρήστες που βρίσκονται κοντά σε κάποιο μέρος που απήχθη ένα παιδί θα λαμβάνουν φωτογραφίες και περιγραφές στο κινητό τους, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

«Εάν ένα παιδί αγνοείται για μία ώρα, οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Ύστερα από 2 ώρες (σε ακτίνα) 200 χιλιομέτρων, 3 ώρες 300 χιλιομέτρων και στη συνέχεια σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων», υπογράμμισε αξιωματούχος που ηγείται της ομάδας του υπουργείου κατά της εμπορίας ανθρώπων.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button