Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΕΞΕΘΕΣΕ ΠΑΝΤΕΛΕΟΥ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ: «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΤΙΡΙΟ;»

Συντάκτης: monoloutraki

 

Η απόφαση για την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου, με «συμβολικό» τίμημα, στην ανώνυμη εταιρεία του ΚΤΕΛ, (δείτε εδώ) μονοπωλεί τις πολιτικές συζητήσεις που γίνονται στο Λουτράκι.  Ιδιαίτερα, όμως, συζητείται η τοποθέτηση του Α. Δρίτσα και η αντιπαράθεση που είχε με τον αντιδήμαρχο, Κ. Παντελέου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», τόνισε ότι «πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα έσοδα του Δήμου».  Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

 

Κ. Παντελέου: Το ΚΤΕΛ δεν είναι μια επιχείρηση.  Κάνει ένα κοινωνικό έργο. Αυτήν τη στιγμή, το πρόβλημά μας είναι το χιλιάρικο; Είναι ένα τυπικό ενοίκιο. Εγώ, προσωπικά, σαν μεσίτης που κάνω και στον ιδιωτικό μου τομέα, δωρεάν θα το έδινα.

 

Καθόμαστε, τώρα, και συζητάμε το τυπικό ενοίκιο.  Δεν βοηθάμε, βοηθάμε την πόλη, αυτήν τη στιγμή, για να γίνει κάτι που το συζητάμε 30 χρόνια και δεν γίνεται.

 

Α. Δρίτσας: Το ΚΤΕΛ είναι μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία, όπως ήταν το Κτηματολόγιο.  Δεν σας είδα, στο κτηματολόγιο, για παράδειγμα, να παραχωρείτε δωρεάν χώρους, επειδή κάνει κοινωνικό έργο.  Τι σημαίνει “κοινωνικό έργο”;  Κοινωνικό έργο είναι όταν η εταιρεία αυτή έχει σκοπό το κέρδος και καλά κάνει;  Θα με τρελάνετε;

 

Κ. Παντελέου: Το Κτηματολόγιο, κε Δρίτσα, το έδωσα, σαν ιδιώτης, το νοίκιασα για δύο χρόνια στο Κτηματολόγιο, 250 μέτρα μαγαζί στην κεντρική λεωφόρο, με 700 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, έτοιμο κτίριο.

 

Δρίτσας: Αφού επιτελεί κοινωνικό έργο, γιατί δεν το δώσατε δωρεάν;

 

Παντελέου: 250 μέτρα μαγαζί, στην κεντρική λεωφόρο, το μίσθωσα 700 ευρώ, για το κτηματολόγιο, μηνιαίως.  Το συγκεκριμένο κτίριο που θα κατασκευαστεί από το ΚΤΕΛ Κορινθίας, είναι 55 τετραγωνικά, θα το κατασκευάσουν με δικά τους κόστη και θα μας δίνει 150 ευρώ.  Εγώ για να το κατασκευάσω, κε Δρίτσα, έχω δώσει 250.000 ευρώ.  Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

 

Δρίτσας: Συγκρίνω σκεπτικά, κε Παντελέου.  Όπως έκανε η εταιρεία του Κτηματολογίου τη δουλειά της, η οποία ήταν κοινωνικό έργο, το ίδιο κάνει και το ΚΤΕΛ.  Μη μου συγκρίνετε, τώρα, την τιμή που δώσατε εσείς στο Κτηματολόγιο, με αυτήν του ΚΤΕΛ.  Εσείς συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button