Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ενας 44χρονος έκανε τον 16χρονο και έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν φωτογραφίες Πηγή: Ενας 44χρονος έκανε τον 16χρονο και έπειθε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν φωτογραφίες

Πλήθος γυμνών φωτογραφιών ανήλικων κοριτσιών βρέθηκαν στα ηλεκτρονικά αρχεία 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος εμφανιζόταν στο facebook με προφίλ νεαρού.

Εμφανιζόταν ως «ζεν πρεμιέ», (άλλοτε ως 16χρονος, άλλοτε ως λίγο μεγαλύτερος) και έπειθε τα νεαρά κορίτσια να του στέλνουν φωτογραφίες γυμνές και σε πόζες μοντέλου.
Μάλιστα έστελνε και ο ίδιος γυμνές φωτογραφίες του στις ανήλικες που είχαν τσιμπήσει το «δόλωμα».
Ο 44χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έρευνες που διενήργησαν, ύστερα από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τον περασμένο Ιούλιο, άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος, ήλθε σε επαφή με την 13χρονη στο facebook, και μετά από συνομιλίες, το κορίτσι πείσθηκε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.
Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και το σπίτι του 44χρονου, όπου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία με τις φωτογραφίες της 13χρονης, αλλά και εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες τουλάχιστον 100 ακόμα κοριτσιών, ηλικίας 10-13 ετών.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, καθώς και αν ο 44χρονος εμπορευόταν στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο υλικό.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button