Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εμφύτευμα καταπολεμά τις εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά

Ένα βήμα πριν από την έγκριση βρίσκεται το εμφύτευμα που δημιούργησαν οι ερευνητές και καταπολεμά τις εξαρτήσεις από ναρκωτικές ουσίες και παυσίπονα.

Το εμφύτευμα μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, έχει πάρει πλέον τον δρόμο για τις διαδικασίες που χρειάζεται έτσι ώστε να εγκριθεί και να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εξαρτημένους από την ηρωίνη,  άλλα οπιοειδή ναρκωτικά και παυσίπονα φάρμακα να απαλλαγούν από την εξάρτηση.

Το εμφύτευμα που δημιουργήθηκε από τους ερευνητές της εταιρείας Braeburn Pharmaceuticals, τοποθετείται πάνω στον βραχίονα και περιέχει δυο φαρμακευτικές ουσίες, τη βουπρενορφίνη και τη ναλοξόνη η οποίες καταπολεμούν την εξάρτηση.

Ο γιατρός μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος μπορεί να εξατομικεύσει την θεραπευτική αγωγή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Στο τέλος της έρευνας, παρατηρήθηκε ότι 6 μήνες μετά την τοποθέτηση κανένας δεν είχε κάνει χρήση οπιοειδών.

«Τα δεδομένα από την τρίτη και τελική φάση των δοκιμών, οι οποίες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων (FDA), είναι πειστικά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ενώ πρόσθεσε πως χρειάζονται περισσότερες θεραπείες μεγάλης διάρκειας που θα βοηθούν τους ανθρώπους να αναρρώσουν. Ο FDA αναμένεται να συνεδριάσει στις 27 Φεβρουαρίου για να πάρει την τελική απόφαση.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button