Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ για το μπλοκάρισμα των αγροτών!

Εν όψει της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα την παρασκευή οι συσκέψεις των επιτελών της Αστυνομίας είναι συνεχείς και μέρος παίρνουν επικεφαλής πολλών υπηρεσιών της Αττικής προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε να εμποδίσουν τους αγρότες να μπουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.
Όλη η Ελληνική Αστυνομία, από την Τροχαία για τη ρύθμιση της κίνησης την Ασφάλεια για τη συλλογή πληροφοριών αλλά και περίεργα άτομα που ενδεχομένως να παρεισφρύσουν στις κινητοποιήσεις μέχρι και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων που ανήκουν τα ΜΑΤ στην περίπτωση που υπάρξει ένταση και χρειαστεί αντιπαράθεση αγροτών – ενστόλων βρίσκεται στο πόδι με τους συνδικαλιστές των αστυνομικών να επισημαίνουν ότι δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τους αγρότες.
ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες.Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο»
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλάνο που φαίνεται πως θα ισχύσει τελικά περιλαμβάνει τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.
Συγκεκριμένα:
– Ο πρώτος κύκλος θα αφορά το χώρο από την Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής. Σε πρώτη συνεννόηση με τους αγρότες οι αστυνομικοί θα οδηγήσουν τα τρακτέρ να κινηθούν εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό. Και αυτό γιατί σε διαφορική περίπτωση θα υπάρξει απίστευτο κυκλοφοριακό χάος. Πρόταση που δεν βρίσκει αντίθετους τους αγρότες.

– Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει με το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Εδώ θα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Θα απαγορευτεί με κάθε τρόπο η κίνηση των τρακτέρ. Όσοι αγρότες επιθυμούν θα μπορούν να σταθμεύσουν τα μηχανήματα και να κατέβουν με λεωφορεία στο Σύνταγμα. Φυσικά πίσω από τα περιπολικά και της μηχανές της Τροχαίας θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

– Ο τρίτος κύκλος είναι αυτό που ονομάζεται πλατεία Συνάγματος, και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Εδώ θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και είναι βέβαια πως θα απαγορευτεί η κίνηση σε όλα τα οχήματα. Κομβικό σημείο είναι ο δρόμος μπροστά στα λουλουδάδικα που θα κλείσει με φραγμό, ενώ θα απαγορευτεί και η κίνηση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί δεν αποκλείεται να αναβληθεί ακόμα και το ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου.

Στέλεχος της Κατεχάκη επισημείνει : «Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ο ΚΟΚ, όμως αυτό δεν ξέρουμε αν αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου μερικών δεκάδων τρακτέρ για συμβολικούς λόγους όπως έγινε πριν λίγε ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button