Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Εκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας[photos]

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα «Zoύγκλα» στις 22:05, με άγνωστο να προειδοποιεί ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα και εξερράγη όταν εξέπνευσε το χρονικό περιθώριο των 35 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος κατά το τηλεφώνημα.

 

Από την έκρηξη έσπασαν τζαμαρίες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στην τράπεζα όσο και σε γύρω κτίρια.

 

Από την πρώτη στιγμή, η αστυνομία εκτίμησε ότι η απειλή ήταν σοβαρή και έσπευσε άμεσα στο σημείο για να αποκλείσει την περιοχή.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στα κοντινά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων.

Στο σημείο της έκρηξης παρέμεναν μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ερευνούσαν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για την συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και άλλου υλικού.

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν και υλικό και από κάμερες, που πιθανώς να έχουν καταγράψει τους δράστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές εξετάζουν και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για τοποθέτηση της τσάντας από δύο ύποπτα άτομα, που στη συνέχεια διέφυγαν προς την Πανεπιστημίου.

 

Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, κλειστές παρέμεναν οι οδοί Σταδίου -από το ύψος της Αιόλου- και Πανεπιστημίου -από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button