Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΌ ΜΑΘΗΤΉ ΣΕ ΛΎΚΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ

 

Του Αλέξανδρου Κανδρή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε με αφορμή το δεύτερο, μέσα σε λίγους μήνες, περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μαθητή που σημειώθηκε σε Λύκειο του Λουτρακίου. Οι γονείς του 16χρονου που κατέληξε με σπασμένη γνάθο στο νοσοκομείο ΚΑΤ καταγγέλλουν αδιαφορία των καθηγητών.

 

Ο μαθητής φέρει βαριά τραύματα, ενώ έχουν τοποθετηθεί λάμες σε όλο του το στόμα, τρώει με το καλαμάκι, ενώ η σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης (19/1) ήταν επιτυχής.

 

«Βγήκε το παιδί από το χειρουργείο, μια χαρά είναι. Θα πρέπει να προσέχει για να κολλήσει το σαγόνι», ανέφερε η μητέρα του αγοριού, μιλώντας στον ANT1. Η ίδια επισημαίνει ακόμα: «Το παιδί που τον χτύπησε ήταν ανήλικος. Εκτός από το ότι παιδί μου είναι χτυπημένο και ό, τι γίνεται με το μικρό (δράστη) το έχει αναλάβει η Αστυνομία, δεν ασχολούμαι με αυτό. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το θράσος και η ανευθυνότητα του σχολείου».

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος κοντά στο γραφείο των καθηγητών. Ο φερόμενος ως δράστης χτύπησε πισώπλατα τον συμμαθητή του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε άγρια, αφήνοντάς τον με σπασμένη γνάθο να κείτεται αιμόφυρτος, χωρίς κανείς από τους καθηγητές του σχολείου να παρέμβει, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του αγοριού.

 

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχολείο, τον Οκτώβριο του 2022, σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μεταξύ μαθητών, με έναν έφηβο να καταλήγει στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθεί σε βάθος τι ακριβώς έχει συμβεί. «Θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε συνδυασμό και με την προηγούμενη προκαταρκτική έρευνα που είχε γίνει για ένα παρόμοιο περιστατικό, γιατί αφορά τα ίδια συστεγαζόμενα σχολεία περίπου με τα ίδια χαρακτηριστικά. Θέλω τα πράγματα να είναι εντελώς ξεκάθαρα, δηλαδή: έγινε αυτό, πού έγινε, ποιοι το είδανε, ποιοι δεν το είδανε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, Β. Σαμαράς.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button